Çin’de Bitcoin yatırımcısı olan insanlar hızla artıyor
Çin’de Bitcoin yatırımcısı olan insanlar hızla artıyor

Çin kripto para yasaklarını kaldıracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin hükumeti yetkililerinin, kripto para birimi ticaretiyle ilgili tartışmalı yasayı, yatırımcılar lehine gözden geçirebileceğine dair işaretler var. Globaltimes’ta çıkan bir haberde, Çin’in kripto para ticareti yasakları hakkında tutumunun değişmekte olduğuna dair gelişmelerden bahsediliyor. Habere göre, Çin kripto para yasaklarını kaldırabilir. Bu haberin yaklaşık üç milyon tirajlı Çin’in resmi komünist partisine ait olan bir gazetede çıkması düzenlemelerin olabileceğini gösteriyor.

Çin kripto para çıkarmak için çalışıyor

Çin Halk Bankası, bu yılın başlarında yerel ve yabancı kripto para borsalarına ve ICO web sitelerine erişim yasağı getirdi. Buna rağmen Çin’de kriptoların geleceği konusunda farklı düşünen bir kesim var. Çin Merkez Bankası başkanı Zhou Xiaochuan, Mart 2018’de yaptığı bir konuşmada, hükumetin dijital varlıkları paranın evriminde kaçınılmaz bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Zhou Xiaochuan, kâğıt para ve madeni paraların dijital varlıklarla değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ve kendi dijital paralarını çıkarmak için Bitcoin ve diğer kripto para birimleri üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Ayrıca Zhou Xiaochuan, hükumetin kripto ticareti üzerindeki baskısının kripto ticaret platformlarına bağlı sosyal medya hesaplarını da kapsayacağı söyledi. Çıkan haberle birlikte kripto yasağıyla ilgili yeniden bir düzenleme yapılabileceği umudu doğdu. Çin hükumetinin halkı bilgilendirmek ya da halkın tepkisini test etmek amacıyla da düzenlemenin önceden sızdırıldığı da düşünülüyor.

Bitcoin ticaretine engel koymak anlamsız

Globaltimes’ta yayınlanan habere göre, Çin’in giderek artan inovasyona dayalı ekonomisinde, teknolojiye yönelik bir kripto yasağının etkili olamayacağı anlatılıyor. Ayrıca yasakların devam etmesi durumunda Çin’in teknolojideki liderliğini başka bir ülkeye kaptırabileceği de vurgulanıyor. Haberde bu konu şu şekilde belirtiliyor:

Bitcoin alışverişine engel koymak, Bitcoin ticaretini ancak yavaşlatır ve pek etkili olmaz. Bunun yanında Bitcoin balon olduğu düşüncesi, Çin’i dijital para birimi devriminde geride bırakabilir.

Çin’in dijital paralarla yükselişe geçmesinin zamanı geldi

Tüm bunlarla Globaltimes’ın haberinde, Çin’de kısıtlamaların tamamen ortadan kalkacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Aksine Çin’in güvenli olmayan ticaret eğilimleri nedeniyle kripto ticaretini sınırlama hakkının bulunduğu hatırlatılıyor. Bunun sebebinin ise kripto paraların Çin’in finansal sisteminin istikrarı için potansiyel bir tehdit olarak görülmesi olduğu belirtiliyor. Yazıda ABD’nin kripto paraları kısıtlamak yerine kontrollü bir şekilde kullandığı ve bu durumun uzun vadede geliştirici faydaları olabileceği vurgulanıyor. Bu pozitif yaklaşımla, Amerika merkezli devlet kurumlarının Bitcoin ve kripto paralara yönelik yatırımlarının arttığı da ekleniyor. Çin’in kriptolara yönelik düzenlemeleri ile ilgili haberde şu sonuca varılıyor:

ABD’nin kripto para piyasasını düzenlemeye yönelik izlediği politika, gelecekte dünyanın en büyük ekonomisine sahip olması için faydalı olabilir. Çin’in dijital paralarla yükselişe geçmesi için düzenleyici faaliyetler yapmasının zamanı geldi.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin