Çin, kripto madenciliğini 'son derece zararlı' olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı
Çin, kripto madenciliğini 'son derece zararlı' olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı

Çin, kripto madenciliğini ‘son derece zararlı’ olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin neden kripto madenciliğinden vazgeçti? Bu birçok kişinin sorduğu bir soru, ancak cevap beklendiği gibi değil. Bazı analistlerin şüphelendiği gibi, olayın kripto parayla ilgili olmayabileceği ortaya çıktı.

işte cevaplar

16 Kasım’da Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yayınlanan bir bildiri, ülkenin kripto madenciliğine neden bu kadar şiddetle karşı olduğunu ve kendi yolunu bulmak için ne kadar çaba sarf edeceğini açıkça ortaya koydu.

Her şeyden önce, kripto para madenciliği “son derece zararlı” olarak adlandırılan belgenin bir çevirisi. Ardından kripto madenciliğinin enerji tüketimine ve karbon emisyonlarına dikkat çekti. Toplumun her düzeyinde harekete geçileceğini vaat eden açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Konut elektrik fiyatlarını uygulayan birimler için, kripto para birimi “madencilik” faaliyetlerine dahil olduklarını tespit ederlerse, kendilerine ceza kesilecek ve kripto para birimi “madenciliğini” sürdürmeye devam eden daha sert tedbirler alınacak.

Çin’in duruşu, kripto analisti Raoul Pal gibilerin geçmişte söylediklerini doğruluyor – Çin’in Bitcoin ile bir kazanımı yok. Bunun yerine, ülke çeşitli çevresel hedefleri karşılamaya odaklanıyor. Komisyonun açıklaması şu şekilde devam ediyor:

Ülkemin endüstriyel yapısının optimizasyonunu teşvik etmek, enerji tasarrufu ve emisyon azaltmayı teşvik etmek ve programa göre karbon zirvesi ve karbon nötrlüğü hedefine ulaşmak için kripto para birimi “madencilik” faaliyetlerinin iyileştirilmesi büyük önem taşıyor.”

Çin kendisini bir karbon azaltma programına koydu ve gelişmiş ülkeleri de buna davet etti. Bununla birlikte, Başkan Xi Jinping, BM’nin COP26 iklim konferansına hâlâ katılmadı ve bu da bir hayal kırıklığına yol açtı.

Ancak iç baskılar da var. Dalgalanan elektrik fiyatları ve kışın elektrik kesintisi riskiyle tanınan Çin, açık bir şekilde elektrik kaynaklarının nasıl kullanıldığını kontrol etme çabası içinde. Genel olarak bakıldığında, rejim kripto madenciliğini zararlı atık olarak görüyor gibi görünüyor.

Göründüğü kadar tehlikeli mi?

Çinli yetkililer ağırlıklı olarak karbon emisyonlarına odaklanırken, kripto madencilerinin operasyonlarının önemli bir kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarının bol olduğu bölgelerde bulunuyordu. Örneğin, bir zamanlar büyük bir Bitcoin madencilik merkezi olan Xinjiang, aşırı güç kaynağı nedeniyle sorunları kaydetti. Dahası, kuzeybatı eyaleti sadece kömür açısından değil, aynı zamanda rüzgar ve güneş enerjisi üsleri açısından da zengin bir bölge.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin