Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

Çin kripto derecelendirme tuzağı: Çin en yeni kripto endeksini yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Bilgi ve Endüstri Gelişimi Merkezi (CCID) en yeni kripto derecelendirme endeksini yayınladı. Hükumet destekli endeks, temel teknolojilerinin, uygulanabilirliklerinin ve yeniliklerinin performansına göre en üst düzey kriptoları sıralıyor.

Kripto paralar, Blockchain teknolojisine göre sıralanıyor

Endeks, EOS, TRON ve Ethereum, sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü dereceyi alan akıllı sözleşme platformlarını desteklemeye devam ediyor. Bu sürüm, Çin’in tamamen dijital para birimlerine bağlanma eksikliğini vurguluyor; bunun sonucunda, en büyük üç pazar tabanlı kripto para birimi listenin en altında yer alıyor: Bitcoin 15. sırada, 18. sırada XRP ve 32. sırada ise Litecoin bulunuyor.

Çin, Blockchain ve kripto arasında sert bir çizgi çizmeye devam ediyor. Ülke, aynı zamanda yerel kripto para birimi alım satım işlemlerinde katı bir yasağı yürürlüğe koyarken, şirketleri Blockchain üzerine inşa etmeye şiddetle teşvik ediyor. Bu da derecelendirme hakkında şüpheleri ortaya çıkarıyor. Çünkü Çin kripto paraların yaygınlığından çok kendi felsefesine uygun olan teknolojileri bir nevi teşvik ediyor. Bu durumda akıllara kripto paraların kötülenip Blockchain teknolojisinin parlatıldığını getiriyor.

Perşembe günü, Pekin İnternet Finans Endüstrisi Birliği, normal finansal ve ekonomik düzeni ciddi şekilde ihlal eden ve sosyal risk taşıyan Blockchain kavramı üzerine spekülasyon hakkında bir bildiri yayınladı. Bildiride, insanlara ilk kripto para tekliflerine (ICO), ilk borsa tekliflerine, Stablecoin paralarına ve her türlü dijital para birimlerine dikkat etmelerini, gerçekten “Blockchain teknolojisine dayanmadıklarını ancak fırsatı değerlendirdiklerini” söyledi.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin