Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin, e-yuanın kripto paralardan daha güvenli olması için çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HONG KONG (Reuters Breakingviews) – Çin, 2020’de fintek inovasyonunda bir devrim başlatabilir. Pekin, dünyanın ilk dijital ulusal para birimini başlatmaya hazır. İlk sunum, tüketici harcamalarına odaklanarak ihtiyatlı görünüyor. Yeni teknolojiyi ülkenin bankacılık sisteminde daha yaygın bir şekilde kullanmak, bir sonraki yıkıcı adım olabilir.

Bank of International Settlements tarafından yapılan 2019 araştırması, dünyanın en büyük para otoritelerinin% 70’inin kendi dijital paralarını araştırdıklarını dile getirdi. Facebook Libra projesi ve Bitcoin gibi özel alternatifler konusunda endişe duyan Çin Halk Bankası, muhtemelen kendi piyasasını başlatan ilk büyük ekonomi olacak.

Ayrıntılar az, ancak PBOC’un dijital para araştırma enstitüsü başkanı Mu Changchun, Kasım ayında online ödemelerin ulusal devleri olan ticari bankalar, Tencent ve Alibaba destekli Ant Financial aracılığıyla “e-yuan” dağıtılacağını ima etti. Mobil cüzdan kullanıcıları farkı hemen hemen hiç anlamayacak.

Ancak, temeldeki dağıtılmış defter teknolojisi – esasen, bir bilgisayar ağı tarafından sürekli olarak senkronize edilen paylaşılan bir veritabanı – yetkililere eşi görülmemiş bir şekilde online harcama akışlarını izleme ve takip olanağı sağlayacak. Bu, gözlemcileri sahtekârlığa, vergi kaçakçılığına ve kara para aklamaya karşı güçlü bir araçla silahlandırabilir.

Finansal piyasalarda tam anlamıyla dijital para biriminin kullanılması, bankalar arası ödemeleri ve diğer işlemleri daha verimli ve güvenli hale getirecektir. Bu, Çin’in finansal sisteminin resmi olarak tanınan tahsil edilemeyen yaklaşık 2,4 trilyon yuanı (341 milyar dolar) borcun temizleme çabalarına da yardımcı olabilir.

Örneğin, Çin’in en büyük sorunlarından biri, birden fazla kredi için teminat olarak aynı varlığı (tahviller, mevduat sertifikaları ve hisse senetleri) rehin vermeye yönelik yasadışı ancak yaygın bir uygulama. Dağıtılmış defterler bu uygulamayı tespit etmede başka yerlerde kullanılan geleneksel veritabanlarından daha etkili olabilir. Birçok yerel işletme hala iskontolu banka kabul kredilerini nakit olarak satmaktadır. Bu kâğıt parçalarını dijitalleştirmek de sahtecilik riskini azaltacaktır.

reuters


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin