Çin devletine ait havacılık şirketi, milyarlarca faturayı yönetmek için Blockchain'e dönüyor
Çin devletine ait havacılık şirketi, milyarlarca faturayı yönetmek için Blockchain'e dönüyor

Çin devletine ait havacılık şirketi, milyarlarca faturayı yönetmek için Blockchain’e dönüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hükümet sitesinde yayımlanan 13 Ağustos tarihli bir duyuruya göre Çin, Blockchain teknolojisini kullanmaya yönelik yeni bir adım atıyor. Bu yeni adım, Çin devletine ait havacılık şirketi “China Aerospace Science and Industry Corporation Ltd.” şirketinden geliyor. Şirket, elektronik fatura sistemini yenilemek için Blockchain teknolojisine yöneliyor.

Resmi devlet gazetesi People’s Daily gazetesinde yayımlanan makale, Ulusal Savunma Bakanlığı, Bilim, Teknoloji ve Endüstri Bakanlığı tarafından yayınlandı. Makale, Blockchain’in ülke çapındaki vergi makamlarının gözetimini nasıl gerçekleştirdiğini açıklamaya yardımcı olacak.

Makalenin notlarına göre, istatistikler 2017 yılında Çin’e ait 1,31 milyar elektronik faturanın dolaşımda olduğunu gösteriyor. 2022 yılına kadar, tahmin edilen yıllık ortalama yüzde 100’lük büyüme oranına göre, rakamın 54,55 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

2022 yılından daha sonra ise artışın hız kesmeden süreceği öngörülüyor. Çin, pek çok alanda olduğu gibi havacılık alanında da geleceğine Blockchain teknolojisini kullanarak yön verme niyetinde olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Çin devletine ait havacılık şirketi Blockchain sistemi oluşturuyor

Çin’in havacılık alanındaki mevcut elektronik fatura hizmetleri, ülkenin vergi mükellefleri ve yetkilileri için uçtan uca, örtük ihraç, teslimat, dosyalama, inceleme ve geri ödeme işlemleridir. Makaleye göre, bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyar elektronik fatura oluşturuldu.

Elektronik faturalandırmanın “kapsamlı bir tanıtım ve benimseme” aşamasına girdiği bildiriliyor. Makale, mevcut sistemin zorlu engellerle karşılaştığını öne sürüyor. Bu engeller arasında fatura dolaşım sürecinde aşırı raporlama, yanlış raporlama ve izlenebilirlik gibi konuların olduğu belirtiliyor.

Rapora göre, Çin havacılığı, vergi makamları tarafından doğrulanmış ve “güvenilir” fatura düzenleme, izlenebilir dolaşım ve vergi makamları tarafından verimli ve uygun maliyetli gözetim için elektronik faturalar için bu Blockchain sistemini oluşturuyor.

Çin devletine ait havacılık şirketi sistemin güvenli veriler sağlayacağını söylüyor

Bir şirket temsilcisi People’s Daily’ye, Blockchain’in endüstrinin “acı noktaları” nı çözeceğini ve etkin ve güvenli bir vergi verisi sağlayıp bu gerçekliği paylaşacağını söyledi.

Bildirildiğine göre, Çin’in güneydoğu şehri Shenzhen de yakın zamanda Shenzhen Belediye Vergi Bürosu için 1 milyar kullanıcıya sahip sosyal medya platformu WeChat’ın geliştiricisi Tencent tarafından geliştirilen bir pilot Blockchain fatura ekosistemi uyguluyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin