Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

Çin derecelendirme raporu yayınlandı: TRON, Ethereum’u geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası pazarının çeşitli küresel kuruluşlar tarafından analizi, bir çok kuruluşun bu alandaki güncellemeleri ve gelişmeleri takip etmesi için standart bir prosedür olmuştur. Onlardan biride, büyük bir analist olan Xi Jinping liderliğindeki Sanayi ve Bilişim Bakanlığı (MIIT) altında oluşturulan Çin derecelendirme kuruluşu olan CCID Grubu.

Çin derecelendirme raporunda 3 kriter

CCID’in Global Public Blockchain Teknoloji Değerlendirme Endeksi’nin son baskısında, EOS’un CCID tarafından belirlenen üç faktöre göre en iyi kripto para birimi olarak unvanını koruduğu belirtildi. CCID, piyasadaki en etkili dijital varlıkları değerlendirmeyi amaçlarken 3 kriter belirledi: Temel teknoloji, uygulanabilirlik ve yenilik

Temel teknoloji açısından, EOS, 100 puanı aşan tek kripto para oldu ve 103,7 puan aldı. Uygulanabilirlik ve yenilik için sırasıyla 20,2 ve 24,7 puan aldı. Bu değerlendirmenin şaşırtıcı sonucu, grafiklerdeki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) CCID sıralamasının ilk 10’da bile yer almamasıydı.

Bitcoin ilk 10’da yok

Analize göre, TRON 95,6 temel teknoloji puanı aldı ve 24,3 uygulanabilirlik puanı ile ikinci oldu. TRON CEO’su Justin Sun, EOS ve Ethereum’un TRON’un en büyük rakibi olduğunu defalarca dile getirdi, ancak 24,1 ile üçlü arasında en düşük yenilik puanına sahip oldu. Ethereum’un yenilik puanı ise 31’e ulaştığı belirtildi.

Üçüncü sırada bulunan kripto para birimi, DApp’lara odaklanmasından dolayı eğilime bağlı kalarak Ethereum’du (ETH). Sıralamada üçüncü olmasına rağmen, Ethereum 76,6 ile en düşük temel teknoloji puanına sahip. Steem ve Ontology gibi nispeten daha küçük kripto paralardan bile daha düşüktü.

DApps ve CCID sıralaması ile bir miktar bağlantı var gibi gözüküyor, çünkü bu uygulamalar kripto ortamında ana ön plana yavaşça girdi. Kaynaklar, TRON DApp’ın geçtiğimiz günlerde haftalık aktif ve yeni kullanıcılar açısından Ethereum ve EOS’un değerini geçtiğini bildirdi.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin