Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin, DCEP’de sona geliyor: Yoğun ticaret bölgelerinde stres testleri hızlandırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son geliştirmeler ışığında DCEP’nin lansmanına sadece birkaç hafta kalmış olabileceğine dair güçlü bir kamuoyu oluşmuş durumda. Çin, dijital paranın gerçek hayattaki kullanımın taleplerini karşılayabildiğinden emin olmak için stres testlerini hızlandırıyor.

DCEP, yüksek hacimli ticari işlemlerle stres testine sokuluyor

Çin’in Shenzhen’deki Dijital Para Birimi/Elektronik Ödeme (DCEP) platformunun ilk büyük ölçekli testinin ardından, Çin Ticaret Bakanlığı, DCEP testlerinin daha fazla şehre genişletileceğini duyurdu. Aynı zamanda platformun konaklama ve e-ticaret ödeme işlemleri de dahil olmak üzere yüksek hacimli ticari işlemleri yürütme hızına ulaştırılacağı belirtildi.

Çin Ticaret Bakanlığı kısa süre önce DCEP’yi Çin’deki üç ana finansal ve siyasi merkezde test etmek için ayrıntılı bir plan yayımladı. “Yangtze Nehri Deltası ekonomik bölgesi” adını taşıyan, Şanhgay’ı ve üç komşu ili Jiangsu, Zhejiang ve Anhui’yi kapsayan bölgenin yanı sıra Pekin ve Hong Kong-Makao-Guangdong Büyük Körfez Bölgesi test alanı ilan edildi.

Bu listeden, Jiangsu eyaletindeki bir şehir olan Suzhou, dijital RMB’yi ilk test edecek şehir. Şehirdeki yerel teknoloji ve finans sitesi Jingji21’e konuşan bir kaynağa göre, şehrin DCEP kullanımı perakende, e-ticaret, eğitim ve transit kart yüklemeleri gibi ticari işlemlere odaklanacak.

Çin Halk Bankası ve bakanlık arasında anlaşmazlıklar var

Forkast ile konuşan ve isim vermeyi reddeden bir kaynağa göre ise Çin Halk Bankası (PBoC) ve Ticaret Bakanlığı’nın DCEP ile ilgili çözülmesi gereken bazı iç anlaşmazlıkları var ve bunun dijital para biriminin piyasaya sürülmesini nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. PBoC’nin DCEP proje ekibindeki her çalışan bir gizlilik sözleşmesi imzalattığı biliniyor ve projenin iç işleyişini tartışmaları yasak.

Jingli21’e konuşan paydaşlar, platformun ilgi uyandırdığından emin olmak için PBoC’de kullanıcı alışkanlıklarını değiştirmedeki zorluklar hakkında hâlâ  çok sayıda iç tartışma olduğunu söylediler. PBoC ve Ticaret Bakanlığı, platform üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ve süreci daha iyi hale getirmek için paydaşlardan gelen geri bildirimleri dinlediklerini söylüyor.

Bir DCEP sözcüsü ise şöyle konuştu:

Ticaret Bakanlığı ve PBoC’nin rehberliğine göre DCEP’in kullanım örneklerini daha geniş ekonomiye genişletmek için daha fazla dikkat ve kaynak aktaracağız. Teknik koşullar olgun ve riskler kontrol altında.

Bu arada rekor kıran Ethereum işlem ücretlerinin artmaya devam edip etmeyeceğini merak ediyorsanız detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin