Çin btc madencileri
Çin BTC madencileri gerçekten faaliyetlerini durdurdu mu?

Çin BTC madencileri gerçekten faaliyetlerini durdurdu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, karma oranla birlikte bir düşüşe geçtiği içinde bulunduğumuz dönemde, Çin BTC madencileri faaliyetlerine son verdi yönünde bazı haberler geliyor.

Bu tür haberlerin kaynağında, Çin madencilik pazarında standart bir yükseltme prosedürü, madencilik cihazları sözleşmelerinin askıya alınmasıyla ilgili yerel medya kaynak raporları bulunuyor. Söylentilere göre yaklaşık 20.000 madencilik donanımı durdurulmuş durumda.

Standart Yükseltme Prosedürü mü yoksa Bitcoin fiyatındaki çöküş ile mi ilgili?

Bitcoin fiyatları bir haftada 6.400 dolardan 4.430 dolara kadar düştü. Tüm kripto pazarı, toplam piyasa değeri 150 milyar doların altına düşmesiyle bundan oldukça etkilendiği. Haberimizin yayına hazırlandığı sırada, Bitcoin, 24 saatlik periyotta yüzde 1,90’lık bir düşüşle  4.560 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin fiyatlarındaki ve Bitcoin hash oranındaki düşüşün, madencilerin karlılığı üzerinde direkt etki ettiği bilinen bir gerçek. Çin kripto haberlerini içeren cnLedger tarafından yayınlanan bir twit ile Çin’in en eski madencilik firması olan F2Pool’un sahibi tarafından sağlanan “on binlerce Bitcoin madencisinin kapanması” bilgisi paylaşıldı. Ancak, yerel kaynakla temas eden bir Asya kripto medya kanalı tarafından yayınlanan en son haberlere göre, Si Hua Mining’den Hu Jie, rakamın gerçek olmasına rağmen, bunun nedeninin gerçekten abartıldığını söyledi.

Çin BTC madencileri geliştirme prosedürü sonrası eski modelde kaldı

Görünüşe göre, madencilik makineleri, Çin’de standart bir geliştirme uygulamasının ardından eski model olarak kaldılar. Şirketten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Makineler eskimişti ve plan bütün bunları yükseltmek yönündeydi. Bu durum kesinlikle Bitcoin fiyatındaki son çöküş yüzünden, Çin’deki madencilik endüstrisinin iflas ettiği yönünde değil ”

Evolution Capital’de Lao Ge ise şunları söyledi:

“Madencilik makinelerinin her 6 ayda bir güncellenmesi, eskilerin elimine edilmesi gerekiyor.”

Bir dizi ASIC makinesi ise eski model olmasına rağmen hala faal durumda çalışıyorlar.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin