Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

Çin Bitcoin’e karşı duruşunu iyice sertleştiriyor… BTC fiyatı son durumdan etkilenir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İç Moğolistan’ın hükümeti, bölgedeki kripto madenciliği operasyonlarını düzenleyerek ciddi adımlar atıyor. İç Moğolistan Özerk Bölgesi, bölgedeki Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin temizlenmesini talep eden bir bildiri yayınladı.

Bu temizleme prosedürüne dahil olan beş bölüm; Kalkınma ve Reform Komisyonu, Kamu Güvenliği Dairesi, Mali Ofis, Büyük Veri Bürosu ve Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bölümü.

Çin’deki üç Bitcoin üssü, İç Moğolistan, Sincan ve Sichuan, küresel hashrate’in neredeyse yüzde 60’ını üretiyor. Madencilik İç Moğolistan’da yapılıyor. Sincan’da ise yenilenemeyen kaynakların ürettiği elektriğin yardımı ile yapılırken, Sichuan Bitcoin madenciliği için bol miktarda hidroelektrik enerjisini kullanıyor.

2017’de Sichuan, elektriğinin yüzde 90’ını yenilenebilir enerji ile üretirken, Sincan ve İç Moğolistan sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 16 oranında yenilenebilir elektrik üretti. Enerji tüketimindeki bu artış, Sincan ve Sichuan’da çeşitli yasadışı madencilik operasyonlarının yasaklanmasına neden oldu.

Bu kez yasa yapıcılar, İç Moğolistan’da, bulut bilişim, büyük veri, IDC’leri kullanan işletmelerle birlikte kripto para madenciliği işlemleri hakkında bir soruşturma başlatarak işleri çok ciddiye aldılar. Bu emirlerin sıkı bir şekilde yerine getirilmesi durumunda, Çin’deki Bitcoin madenciliği için maliyet artacak ve Bitcoin hashrate önümüzdeki dönemde bundan etkilenecektir.

Çin Bitcoin’e karşı sert adımlar atıyor

Çin’deki birkaç Bitcoin maden çiftliğinin yurtdışına taşınmasının sebeplerinden biri de bu. Pek çok insan Bitcoin madenciliği için Güneybatı Çin’de hidroelektrik enerji gibi temiz enerjinin ve kuzeybatı bölgesinde rüzgâr veya güneş enerjisinin kullanılmasını önerdi. Ancak, bu teklifler, düzenleyicilerin kripto paralar konusundaki net olmayan tutumu nedeniyle reddedildi.

Çin, regülâtörlerin yardımıyla kripto para alım satım işlemlerine ve Bitcoin madenciliği işlemlerine karşı sert adımlar atmaya karar verdi. Çin merkez bankası’nın kripto paralara kısıtlama girişimi, tam bir başarı olarak kabul edildi. Öyle ki veriler, dünyadaki tüm Bitcoin işlemlerinde kullanılan Çin para biriminin yüzde 1’in altına düştüğünü gösteriyor. Bu son değişiklikleri ve sert kararlar, PBoC’nin dijital para birimini kullanıma hazır hale gelmesine denk geliyor. Bitcoin ve kripto borsalarına karşı olan bu olaylar dizisi, BTC fiyatlarında olduğu gibi kripto para piyasasında ani fiyat düşüşüne neden olabilir.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir