Çin dijital para yolunda önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.
Çin dijital para yolunda önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.

Çin’in kripto yasağını kaldırdığı iddiası piyasaları hareketlendirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in kripto ticareti yasağını kaldırdığını iddia eden medya raporları yayılmaya başladı. Bitcoin, 6.300 dolarlık tutara göre iyileşme girişiminde bulundu. Peki gerçekten Çin’in kripto yasağını kaldırdığı iddiası doğru mu?

Çin’in kripto yasağını kaldırdığı iddiası, yanlış anlaşılmadan ibaret

Çin’in kripto paralar üzerindeki yasağı kaldırdığını belirten medya haberlerinin gerçek olmadığının anlaşılması Çinli kriptoseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Kripto paralar üzerine haber yapan birkaç medya kuruluşu, Çin’in Bitcoin yasağını kaldırdığı haberini yayıyor. Piyasa da bu iddialara tepki vermeye başladı. Ancak, bunlar sadece Shenzen Mahkemesi kararının yanlış yorumlanmasından kaynaklanıyor.

25 Ekim’de Shenzhen Uluslararası Tahkim Mahkemesi (SCIA), Çin’in mevcut mevzuatına uygun olarak Bitcoin’i bir mülkiyet olarak ilan etti. Bu, Çinli vatandaşların ve trader’ların dijital varlıklarını yasal gerekçelerle transfer edebileceği ve sahip olabileceği anlamına geliyor.

Çin kripto para birimleri üzerindeki yerini doğruladı

SCIA’nın kararında konuya yönelik şu açıklamalar yer alıyor:

Bitcoin yasal bir para olmasa da, bunun bir mülk olarak yasa ile korunmasını engellemez. Parti, Bitcoin’in sahibi tarafından kontrol edilebilecek bir mülkün (SOV) özelliklerine sahip olduğunu, ekonomik değeri olduğunu ve mal sahibine ekonomik faydalar getirebileceğini iddia ediyor. Bu, herhangi bir yasayı ihlal etmiyor.

Başka bir deyişle, Çin kripto para birimleri üzerindeki yerini doğruladı. Ayrıca, hiçbir mahkeme yasağı kaldırmaya yetkili değil. Sadece hükumet tarafından yapılabilir. Haberin, kripto para piyasasında çok az etkisi oldu. Bitcoin, 6.300 dolarlık seviye kırılana kadar düşüş eğilimli dar bir aralıkta hareket etmeye devam etti. Lider dijital para daha sonra 6.251 dolara düştü. Şimdi BTC/USD paritesi kısa vadeli teknik resmi iyileştirmek için gerekli olan 6.400 doların üzerine çıkmaya çalışıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin