Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?
Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?

Çin tarihinin en büyük hırsızlığı Bitcoin madenciliği ile yapıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Guardian, Çin polisinin, operatörlerin 3 milyon dolar elektrik harcadıktan sonra yaklaşık 4 bin yasadışı Bitcoin madenciliği cihazını ele geçirdiğini bildirdi. Yetkililer, enerji tüketimindeki artışı fark eden yerel bir elektrik şirketi tarafından uyarıldı.

Bitcoin madenciliği için kaçak elektirik

Doğu Jiangsu eyaletinde bulunan Zhenjiang’daki emniyet gücü, 20 milyon yuan (3 milyon dolar) elektrik harcandıktan sonra yaklaşık 4 bin Bitcoin madenci ekipmanını ele geçirdi. Zhenjiang polisi tarafından yapılan açıklamada, madencilik için kaçak elektrik kullanımının değer bakımından Çin’in kuruluşundan bu yana en büyük hırsızlık olduğu söylendi.

Yerel bir elektrik şirketinin şebekede kullanılan elektrik miktarında bir artış olduğunu fark etmesi üzerine polisi bilgilendirdi. Şimdi, 20’den fazla şüpheli gözaltında ve soruşturulmakta ve yetkililer durumlarında “zorunlu önlemler” aldıklarını iddia ediyorlar.

Bildiğiniz gibi, Çin, dünyadaki madencilik çiftliklerinin yarısına sahip, ancak buna rağmen kripto para birimlerine karşı temkinlidir. Bakalım bundan sonra Çin’den nasıl haberler gelecek, bu bahane ile kapatılan maden ocakları mı yoksa resmi olan madencilerin destekleneceği mi? Gelişmeler için Kripto Para Haber ile bağlantıda kalın.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin