featured

Çin Bitcoin madencilerini sıkıştırmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin devleti, dünyanın kripto para madenciliğinin yaklaşık dörtte üçünü üreteceği tahmin edilen Bitcoin madencileri üzerinde baskı uyguluyor gibi görünüyor.

”İnternet Mali Riskler İyileştirme Grubu’ndan” sızdırılan bildiriye göre, Bitcoin madencileri üzerindeki kısıtlamayı başlatan ülkenin finans regülatörü, Bitcoin madencilerinin “büyük miktarda kaynak tüketip” sanal para birimlerinin spekülasyonunu çektiğinden Çin’den düzenli bir şekilde çıkış yapması gerektiğini belirtti.

Notun detayları Twitter’da Çinli Blockchain endüstrisi yöneticisi Elly Zhang tarafından yayınlandı ve Quartz tarafından doğrulandı.

https://twitter.com/cryptovenus/status/949405526315716608

Grubun kendisi ulusal enerji kullanımını kontrol etmiyor ancak Çin Halk Bankası (PBC) vali yardımcısı Pan Gongsheng’in liderliğindeki etkili bir siyasi araç olarak gözüküyor.

Quartz’a göre, yerel temsilciler, bölgedeki madencileri aylık bazda uzaklaştırma konusundaki ilerlemeler konusunda geri bildirimde bulunmalı.

Durum, birçok madencinin özellikle Çin’deki madencilerin ucuz güç kullanması veya aşırı kapasiteye sahip yerlere sürülmesi nedeniyle karmaşık durumda.

İstikrarlı elektrik temini için yerel yönetimler ortak oluyor

Madencilik şirketleri, indirimli fiyatlarla istikrarlı bir elektrik temini sağlamak için yerel yönetimlerle ortak olur ve karın bir kısmı yerel yetkililere geri gönderilir. Bu, daha geleneksel endüstrilerin mücadele ettiği bölgelerde hoş bir ekonomik destek sunuyor.

Ama ateşsiz duman olmaz. Kesinlikle, merkezi hükümetin madencileri bastırmak için bir planı var gibi görünüyor. Hem Bloomberg hem de Reuters geçen hafta PBC’nin madencilerin sayısını yavaş yavaş azaltmayı planladığını bildirdi.

Görünüşe göre, daha önce yapılmış olan bu anlaşmaları feshetmeyi içeriyor.

Çin’in madencilik devleri zaten İzlanda, Kanada ve ABD gibi ülkelerde yeni tesisler açmaya yönelmiş durumda. Bununla birlikte, madencilik endüstrisini ezmek için yapılan çalışmalar, Bitcoin’i etkileme potansiyeline sahip.

Techcrunch

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin