Çin baskısından kaçan Bitcoin madencileri İran’a mülteci başvurusunda bulunuyor
Çin baskısından kaçan Bitcoin madencileri İran’a mülteci başvurusunda bulunuyor

Çin baskısından kaçan Bitcoin madencileri İran’a mülteci başvurusunda bulunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli Bitcoin madencileri ülkelerinden taşınıyor, yeni yerler arıyor. Yeni yerlerin en başında İran geliyor.

Bitcoin madencileri yasaklardan kaçıyor

Çin hükümeti tarafından kripto para birimi madenciliği yasağının son zamanlarda yürürlüğe girmesiyle, ülkedeki Bitcoin madencileri işlerini hükumetlerinin ulaşamayacağı bir yere taşımaya karar verdi.

En büyük yer değiştirme hedefleri arasında Orta Doğu’da bulunan ve şu anda ekonomik ambargo nedeniyle zorluk çeken ancak inanılmaz derecede düşük elektrik maliyeti ile tanınan İran bulunuyor.

Zengin saf doğal gaz rezervine sahip olan İran, inanılmaz derecede ucuz bir elektrik maliyeti sunuyor. Elektrik maliyeti kilowatt-saat (kWh) başına 0.006 dolar. Aynı maliyet Çin’de yaz aylarında kWh başına 0.015 dolar normal zamanda ise 0.04 dolar olarak ücretlendiriliyor.

Ancak 20.000 birim Antminer T9 bulunan bir Bitcoin çiftliği işleten Liu Feng, Fars ülkesinde bir maden ocağı inşa etmek, herkesin düşündüğü kadar kolay olmadığını söyledi ve şunları ekledi:

İran’daki enerji santrallerine yatırım yapmak istiyorsanız, hükümet orada ilk beş yıl boyunca ücretsiz doğal gaz sağlayacak ve bu da elektrik maliyetini daha da azaltacaktır. Benzin litre başına yalnızca 0,6 yuan (0,09 dolar), dizel yakıt ise litre başına 0,4 yuan (0,06 dolar) olarak hesaplanmıştır. İşci maliyetleri de oldukça düşük

Tüm bunlara rağmen işletme yöneticisi, İran’da kendi madencilik çiftliğini kurma yolculuğunun şimdiye kadar kardan daha fazla sıkıntı getirdiğini söyledi. Liu bu durumu şöyle açıkladı:

Ülkedeki elektriğe verilen dev sübvansiyonlar nedeniyle, hükümet bu enerji tüketen cihazların da dahil olduğu yasaklanmış 2.000 adet malzeme listesi yayınladı. Madencilik ekipmanlarının sınırda tutulması ve el koyma riski oldukça yüksek. İran’ın gümrük makamları bugüne kadar çeşitli modellerden en az 40.000 kripto madenciliği ekipmanına el koydu.

Ancak firma yöneticisine göre durum değişti. İran hükumeti, bağlı bölge içinde, madencilik ekipmanı ithalat / ihracatına izin verilen ve hatta tarife gerektirmeyen bir bulut bilişim sanayi parkı kurdu. Yaklaşık 900 megawatt kapasiteye sahip olan endüstriyel bulut bilişim parkı, muhtemelen en büyük madencilik çiftliği olacak alan 500.000 ila 600.000 madencilik makinesini barındırabilir.

Şu an itibariyle, parkta faaliyet gösteren yaklaşık 10.000 adet sondaj kulesi bulunuyor ve başvurular sona erdi.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin