Alipay ve WeChat kripto para ticaret hizmetleri sunmayı bıraktı
Alipay ve WeChat kripto para ticaret hizmetleri sunmayı bıraktı

Çin baskısının sonucu: WeChat ve Alipay kripto işlemlerini durdurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mesajlaşma uygulaması WeChat ve online ödeme platformu Alipay, Çin hükümetinin kripto paralara yönelik kısıtlayıcı önlemlerini takiben kripto hizmetlerini askıya aldı.

Alipay ve WeChat kripto para ticaret hizmetleri sunmayı bıraktı

Çin son zamanlarda kripto para sektörüne yönelik faaliyetler üzerinde baskı kuruyor. Ülke borsaların internet erişimini bloke ediyor ve ticaret yasağıyla yaptırımları artırıyor. Bunların yanı sıra Alipay ve WeChat kripto para ticaret hizmetleri sunmayı bıraktı.

WeChat’in ana şirketi Tencent,  mesajlaşma uygulamasında kripto ile ilgili herhangi bir faaliyeti kısıtlamak için aktif izleme dahil olmak üzere, platformlarını kullanarak tam bir kripto ticareti moratoryumuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Çinli kripto geleceği gittikçe zayıflıyor

Benzer şekilde, Alipay’ın sahibi olan Ant Financial, Pekin News ile yaptığı röportajda, ödeme kanallarında herhangi bir kripto para birimi ticaretini önlemek için aktif önlemler aldıklarını açıkladı. Ant Financial’in CEO’su, konuya yönelik şunları söyledi:

Gelecekte dijital toplumun güveninin temel taşı olan kriptonun daha önce belirttiği üzere, bu hareketlerle açıkça Çin’in krizine doğrudan bir tepki veriyor.

Çinli crypto mainstays, dijital ticaret oyunundan çıkarken, Çinli kripto geleceği gittikçe zayıflıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin