Charles Hoskinson, Cardano için uzun vadede önemli olabilecek açıklamalarda bulundu!
Charles Hoskinson, Cardano için uzun vadede önemli olabilecek açıklamalarda bulundu!

Charles Hoskinson, Cardano için uzun vadede önemli olabilecek açıklamalarda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yılın başlarında akıllı sözleşme işlevselliğinin uygulanmasıyla Cardano, kendisini merkezi olmayan hizmetlerin ve web3’ün ana akımına dahil etti. Bununla birlikte, bu rekabetçi sektörde bir blockchain platformunun var olması için, sürekli olarak ekosistemin önemli bir parçası olmalı. Son zamanlarda, bir Cardano geliştiricisi ağın blockchainin başarısı için kritik öneme sahip olduğundan alternatif bir düğüm uygulaması gerektiğini söyledi. Buna, kurucu ve yaratıcı Charles Hoskinson yanıtladı,

“Müşteri çeşitliliği, Cardano’nun uzun vadeli uygulanabilirliği için kritik öneme sahip. TypeScript, Rust ve Haskell istemcisinin birlikte çalıştığını görmeyi çok isterim.”

İstemci, Cardano spesifikasyonunu uygulayan ve eşler arası ağ üzerinden diğer Cardano istemcileriyle iletişim kuran bir yazılım uygulaması anlamına gelir.

ADA geliştiricisi, Cardano’nun yerel programlama dili olan Haskell’in, özellikleri ilk kez uygulamak için harika bir seçim olduğunu da belirtti. Rust, uygulama güvenilirliği ve performansı için en iyi seçenek. Haskell, güvenilir kod uygulaması için gerekli olmakla birlikte, özellikle Cardano düğümü işlemcisinin uygulanmasında önemli.

ADA’nın yönetimine ilişkin bir öneri, Cardano’da alternatif düğüm uygulamasını zorunlu yapan çeşitli faktörleri kaydetti. En önemlisi, şu anda Cardano’nun ana ağında dağıtılan protokollerin Haskell dilinde yalnızca bir uygulaması var. Bu, diğer programlama dilleriyle karşılaştırıldığında daha küçük bir geliştirici topluluğuna sahip. Bu, spesifikasyon doğrulamasını engeller, çünkü alternatif uygulamanın olmaması spesifikasyonlara uygunluğu doğrulamayı neredeyse imkansız hale getirir.

“Daha geniş bir geliştirici topluluğuna sahip bir dilde alternatif düğüm uygulaması, ağ protokolleri gibi önemli olmayan alanlarda yeni fikirlerin çeşitliliğinin hızlanmasını sağlar. Aynı zamanda, farklı yan zincirler oluşturmak için de harika bir temel sağlıyor.”

Son olarak, teklif homojen kod uygulamasının getirdiği riskleri vurguladı. Bunun nedeni, Haskell kod tabanındaki bir hatanın, farklı düğüm uygulamasına geçme yeteneği olmadan tüm ağı etkileme yeteneğine sahip olması. Ayrıca, geliştirici topluluğunu IOG’ye ve tasarım kararlarına daha bağımlı hale getirir.

“Bir düzeyde düğüm rekabeti oldukça faydalı olacak ve ortakların müzakere gücünü artıracak.”

Ayrıca, düğüm istemci uygulamaları, çeşitlendirmeyi Ethereum için bile birinci öncelik haline getiren tipik yazılım güvenlik açıklarına karşı hassas. Topluluk üyelerini ağda daha düşük paya sahip müşterileri arayıp benimsemeye zorluyor. Son zamanlarda, Ethereum ağı, istemci çeşitlendirmesi nedeniyle saldırıdan kaçınmayı bile başardı. Bir istemcide çalışan düğümler, bir bilgisayar korsanı tarafından oluşturulan geçersiz zincire geçmek için kandırıldığında, diğer istemci düğümleri yan zinciri reddetti ve ağı çatallanmadan kurtardı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin