Charles Hoskinson, Cardano (ADA) ağıyla ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt verdi!
Charles Hoskinson, Cardano (ADA) ağıyla ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt verdi!

Charles Hoskinson, Cardano (ADA) ağıyla ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano kurucusu Charles Hoskinson, ağın son zamanlarda uykuda olduğu ile ilgili yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Hoskinson ayrıca ISPO kavramını ve düzenleyici politikaların kullanımın nasıl sınarlanabileceğini de açıkladı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Cardano blockchain ağının son durumuyla ilgi bilgi verdi. Konuşmasında İlk Hisse Havuzu Teklifini (ISPO) kullanan yeni Cardano tabanlı bağış toplama yöntemi hakkında ayrıntıları paylaşmayı ihmal etmedi.

Charles Hoskinson, Twitter üzerinde 30 Kasım tarihinde yapılan bir yayında ağın son zamanlarda hareketsiz kaldığını iddia edenlere yanıt verdi. Cardano, projenin bazı binalarını ağ üzerinde görüntülerken, yüksek geliştirici etkinliği deneyimlediğini belirtti.

Cardano, MELD Protokolü ve ISPO’lar ne işe yarar?

Hoskinson konuşmasında teknoloji girişimcisi, gözetimsiz bankacılık protokolü MELD tarafından yayılan yeni bir kripto para toplama stratejisi olan ISPO’lar hakkında konuştu.

MELD resmi web sitesinde “Bir ISPO, yatırımcıların ve topluluğun MELD’i Cardano blockchaini kullanarak desteklemesi için özgürleştirici yeni bir yoldur.”

Katılmak isteyen kişiler, ADA tokenlerini 10 MELD’in halka açık hisse havuzundan birine devrederek ISPO’ya katılabilir. İşlem Cardano tabanlı Yoroi veya Daedalus cüzdanları aracılığıyla gerçekleşiyor. Kullanıcılar böylece tercih ettikleri stake dönemini seçebilir. Kullanıcılar böylece stake edilen ADA’nın süresi ve miktarı ile orantılı olarak MELD tokeniyle ödül kazanabilecek. Kullanıcılar daha sonra geri ödeme aldığından, Stake edilen ADA’yı da kaybetmeyecek.

Özellikle, ISPO’nun bağış toplama girişimi ilk olarak Temmuz ayında başladı. Bu girişimin 8 Aralık tarihinde sona ermesi planlanıyor. Fikir, hisse havuzu operatörleri (SPO’lar) kavramından kaynaklandı. İkincisi, Cardano Shelley döneminin 2020 lansmanından bu yana çalışıyor. ADA sahipleri, SPO’lar ücret alırken ADA’da ödül kazanmak için tokenlerini havuza aktarıyor. Kayıtlı hisse havuzu sayısı ne kadar fazla olursa ağın merkezi olmayan yapısı da o kadar güçleniyor. Farklı olarak, MELD Labs, kullanılan ödül havuzuna bağlı olarak stake ödüllerinin yüzde 100 veya yüzde 50’sini alır.

Düzenleyici yükümlülükler ve ADA fiyat hareketleri

Hoskinson, bu yöntem ile birlikte ABD İç Gelir Servisi (IRS) ile güvenlik teklifi endişelerini artırabileceğini belirtiyor. Bu, daha fazla gelişmelerini desteklemek için para toplayan bazı projeler için geçerli olmuştu.

Ek olarak, kripto brokerleri için yeni raporlama gereklilikleri getiriyor ve ISPO delegelerinin sorumlu olabileceğine dair endişeler var. Benzer düzenleyici kaygılar, ADA’nın eToro tarafından listeden çıkarılmasıyla sonuçlandı. Hoskinson, konuşmasında ISPO’ların ABD vatandaşlarını dışlamaya zorlanabileceğini de ekliyor.

Yazım sırasında elde edilen veriler ışığında ADA fiyatı güne %0,6 düşüşle başlayarak 1,59 dolardan işlem görüyor. Dijital varlık, Solana’ya (SOL) rakip olmak için beşinci sırayı kaybederek, şu anda kripto piyasası değerine göre altıncı sıraya geriledi.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin