featured

Chanlink Labs, Google eski CEO’su Schmidt’in şirkete stratejik danışman olarak katıldığını duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Chainlink Labs, Google eski CEO’su Eric Schmidt‘in şirkete stratejik danışman olarak katıldığını duyurdu. Schmidt, blockchainleri gerçek dünya sistemleriyle birleştirmek söz konusu olduğunda, küresel bir standart olarak ortaya çıkan Chainlink ile ölçeklendirme stratejisiyle ekibe rehberlik etme rolünü üstlenecek.

Chainlink’ten blockchain çözümü

LINK, blockchainlerin ve akıllı sözleşmelerin yaşadığı temel bir sorunu ele alıyor; bu sorun, zincir dışı verilerle bağlantı kuramıyorlar. Chainlink’in çözümü, gerçek dünyadan veri çekebilen ve bunları blockchaine ve akıllı sözleşmelere sağlayan Oracle ağlarını kullanmayı içeriyor.

Chainlink Network, Swisscom, Deutsche Telekom’un T-Systems ve daha fazlası gibi bağımsız düğüm operatörlerinden oluşur. Birkaç blockchain akıllı sözleşmelerde kilitli 80 milyar doların üzerinde değerin güvence altına alınmasından sorumlu.

Schmidt daha önce Google ile on yıl boyunca CEO olarak çalışmıştı, Chainlink’e yılların deneyimini getiriyor. Schmidt gözetiminde, Google’ın bugün bildiğimiz teknoloji devi ve muhtemelen dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri haline geldiğini gördük.

LINK kurucu ortağı Sergey Nazarov, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Blockchain ağları ve Chainlink oracles, büyüme ve benimseme açısından çok önemli bir dönüm noktasında bulunuyor. Eric’in yeni nesil inovasyon için küresel yazılım platformları oluşturma konusundaki deneyimi, kurumların yeni bir ekonomik adalet ve şeffaflık çağını başlatmalarına yardımcı olurken, çok değerli olacak.”

Schmidt, Google’ın altyapısının çarpıcı bir şekilde ölçeklenmesini denetledi. Google, görev süresi boyunca son derece başarılı halka arzını gerçekleştirdi. Google ayrıca, Schmidt çatısı altında ürün portföyünü önemli ölçüde genişleterek, Gmail, Google Haritalar, Chrome, Adsense ve Fiber gibi günlük yaşam için çok önemli hale gelen yeni ürünleri piyasaya sürdü.

Schmidt ayrıca YouTube ve Android’in satın alınmasını denetledi. Bunun dışında Schmidt, 2015 yılına kadar Google’ın Başkanlığı görevini de yürüttü. Ayrıca Savunma Bakanlığı’nın İnovasyon Kurulu ve Yapay Zeka Ulusal Güvenlik Komisyonu’nda görev yaptı. Ayrıca Apple, Alphabet, Carnegie Mellon University, Mayo Clinic ve Princeton University gibi çeşitli kuruluşların yönetim kurulunda yer aldı.

Ayrıca bilgisayar bilimcisi Daniel Huttenlocher ve eski ABD Dışişleri Bakanı Henry A. Kissinger ile birlikte “Yapay Zeka Çağı ve İnsan Geleceğimiz” adlı bir kitabın ortak yazarıdır.

Schmidt, Chainlink Labs ile çalışmaya başlamasıyla ilgili şunları söyledi:

“Blockchain ve akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesi, yeni iş modellerinin inşası için muazzam bir potansiyel gösterdi. Ancak blok zincirinin en büyük avantajlarından birinin -dış dünyayla bağlantı eksikliğinin- aynı zamanda en büyük zorluğu olduğu ortaya çıktı. Chainlink, akıllı sözleşme platformlarının potansiyelini ortaya çıkarmak ve iş dünyasında devrim yaratmak için gizli bir bileşendir. Chainlink Labs ekibinin gücünü gerçeklerden alan bir dünya oluşturmasına yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum.”

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin