Arthur Hayes’ten çılgın YFI tahmini
Arthur Hayes’ten çılgın YFI tahmini

Chainlink’te (LINK) dolandırıcılık iddiaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainlink, Neo’un altında 21. sırada yer almaktadır. Kaydedilen günlük işlem hacmi 60.119 milyon dolar iken, dolaşıma arz edilen halen 350.000.000 LINK tokeni var. Şu anda, LINK 1,72 dolar olarak fiyatlandırılmış ve varlık son 24 saat içinde %1,22 oranında düştü. Chainlink’in toplam piyasa değeri ise 600.880 milyon dolar.

Pump ve Dump

AnChain.AI tarafından yürütülen bir soruşturmada, LINK tokeni üzerinden Pump ve Dump dolandırıcılığı yapıldığı belirtildi. Haziran ayının sonuna doğru, dijital para biriminin fiyatı hacim ve işlemlerle birlikte artmaya başladı. Şüpheli etkinlikler arasında akışı maskeleme çabaları da bulunuyor. Dökümü içeren aşama, bu yıl 1 Nisan ile 26 Temmuz arasında görüldü.

chainlink pump and dump

Pump ve Dump, potansiyel alıcıların dikkatini çekmek için birçok proje tarafından sıklıkla kullanılır. XMax, Aurora ve daha pek çoğu gibi altcoin’ler pazar manipülasyonuna bağlı sorunlardan muzdarip. Seçilen bir oyuncu grubu, bir varlığın fırlamasına neden olan yüksek alım siparişleri verir. Bu tür eylemler ana finans sektöründe kesinlikle yasaktır ve kripto para birimlerinin güvenilir olmayan kuruluşlar olarak görülmesinde kilit bir faktör.

Chainlink ekibi şüphe altında

SmartContract CEO’su Sergey Nazarov’a göre, Chainlink ekibinin manipülasyonla ilgisi yok. Çünkü Link Token, Chainlink’ten bağımsız olarak borsalarda işlem görmektedir. Ayrıca Nazarov, Link Token’in Temmuz ayında Coinbase’de işlem yapmaya başlamasından bu yana faiz artırdığını ve fiyatların yükseldiğini belirtti.

Bu durum, toplumun üyeleri arasında tartışılabilirken, dump, XRP ekosisteminde bu aralar sık görülen bir olay. Jed McCaleb, Ripple’ı vurdu ve yüzlerce token satmaya devam ediyor. Hatta mevcut Ripple yöneticileri de bu tür eylemlere katkıda bulunuyor. Bu tür olaylar, söz konusu varlığın fiyatını korku içinde tutar ve yükselmesini engeller.

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin