Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!
Bitcoin’de kısa pozisyonlar ciddi oranda artış gösterdi!

Chad Pankewitz: “Kripto para piyasası Bitcoin’den bağımsız olmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin hala kripto para dünyasının kralı ve hemen hemen her altkoin Bitcoin’in fiyatına aşırı derecede bağlı. Bununla birlikte Coinage CEO’su Chad Pankewitz kripto paraların sürdürülebilir geleceği için piyasanın Bitcoin’in ötesine geçmesi gerektiğine inanıyor.

Chad Pankewitz: “Piyasada artık bir Bitcoin ayrışması yaşanması gerekiyor.”

Şu anda piyasada binlerce kripto para var. Bunların neredeyse hepsi ticaret çifti olarak Bitcoin’i kullanıyor. Çünkü bir kripto para satın almanın tek yolu genellikle önce Bitcoin satın almayı gerektiriyor. Özellikle de piyasada henüz yaygın bir şekilde kullanılmayan kripto para projelerinde bu söz konusu. Coinage CEO’su Chad Pankewitz ise piyasada artık bir Bitcoin  ayrışmasının yaşanması gerektiğini düşünüyor. Pankewitz, verdiği bir ropörtajda konuya yönelik şunları söylüyor:

Uzun vadeli bir perspektiften bakarak piyasayı Bitcoin’e bağlı olmaktan alıkoyacak adımlar atmayı planlıyoruz. Kripto para sektöründe binlerce proje var: dağıtık uygulamalar, Blockchain kullanım projeleri ve akıllı sözleşme platformları. Her bir projenin kendine özel şirketi, takımı, kullanım alanı, topluluğu ve iş modeli var. Artık bu ve benzeri projelerin Bitcoin’e bağlı olmaması ve bireysel kalitelerine göre değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Ethereum ve Bitcoin Cash toplulukları flippening olayını bekliyor

Bitcoin, kripto para ekosisteminin kritik bir parçası. Piyasadaki en güvenli, en değerli ve en çok işlem gören kripto para birimi. Çoğu durumda kripto para topluluğu dışındaki kişilerin neredeyse duyduğu tek kripto para birimi. Bitcoin aslında kripto para birimi hareketinin posteri. Bu nedenle uğradığı küçük bir düşüş dalgasıyla diğer kripto paralarda şok etkisi yaratabiliyor.

Birçok altkoin yatırımcısı endişe verici bir şekilde kripto para piyasasında bir flippening bekliyor. Flippening olayı, alternatif bir kripto paranın piyasa hacminin Bitcoin’in piyasa hacmini geçmesi anlamına geliyor. Bu durumun gerçekleşmesini Ethereum ve Bitcoin Cash toplulukları bir süredir bekliyor. Henüz bu durum gerçekleşmemiş olmasına rağmen Bitcoin’in piyasa hacmi düşmeye devam ediyor.

“Kripto paralarla yapılan işlemlere tekrar sadeliği geri getirmek istiyoruz.”

Coinage CEO’suna göre, Bitcoin’in Tether ve TrueUSD gibi dolar destekli kripto paralardan uzaklaşması, tecrübesiz yatırımcılar başta olmak üzere diğer yatırımcılara fayda sağlayabilir. Pankewitz konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Ticaret ve yatırım yaparken dolar cinsinden işlem yapmak pek çok kez Bitcoin’e göre daha kolay ve anlaşılır olabilir. Kripto paralarda işlem yaparken ondalık sayılarla uğraşmak tam bir delilik. Bu nedenle kripto paralarla yapılan işlemlere tekrar sadeliği geri getirmek istiyoruz. Altkoinlerin fiat para birimleriyle işlem çifti olarak sunulduğu bir avuç borsa var. Bu nedenle ilk beş kripto para birimi dışında fiat paralarla altkoin almak için daha az şansımız var.

 Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin