bitmex cftc
Kripto duayeni CFTC Başkanı düzenlemeler hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu

Kripto duayeni CFTC Başkanı düzenlemeler hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD CFTC Başkanı (Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu) Chris GIANCARLO 30 Nisan’da CNBC’ye, yakın gelecekte kapsamlı kripto mevzuatının olası olmadığını söyledi.

CFTC’nin faaliyet gösterdiği tüzük 1935’te yazılmıştır. Giancarlo, Bitcoin gibi çok yeni bir inovasyonu ele almanın oldukça  zaman alacağına dikkat çekti.

Giancarlo CNBC’ye şunları aktardı:

Çalıştığımız tüzükler, bildiğiniz gibi 1935’te yazılmıştır. Ve bu tüzüklere bakarak Bitcoin ve diğer birçok kripto para birimi gibi yeni ve yenilikçi bir şeyin nerede bulunduğunu bulmak kolay olmayan bir durumdur. Onlarca yıl önce yazılmış kararlarda bizim düzenlememize tabi olan metaların unsurlarını görüyoruz ama düzenleyici rejime bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bunların hepsi farklı yönleri sahip.

CFTC Başkanı Giancarlo mevcut yönetmeliklere Kripto paralarının düzenlemesinin zor olduğunu söylüyor

Giancarlo, Bitcoin’in eşsiz doğasından dolayı düzenlemeyi zorlaştırdığını belirtti. Bu iki büyük borsaya rağmen, CBOE ve CME, zaten tam vadeli işlem sözleşmeleri var.

Giancarlo sözlerine şunları ekledi:

Bitcoin ve diğer birçok sanal para birimi karşılığı gerçekten farklı varlık sınıflarının tüm öğelerine sahipler. Düzenleyiciler  olarak artık hem bir ödeme aracı, hem de uzun vadeli bir varlık yönünden bunlarla gerçek zamanlı olarak ilgileniyoruz. Oldukça karmaşık bir varlık sınıfı olduğundan yakın bir zamanda çözülecek bir konu olarak görmüyorum.

Kongre’nin, belirttiği kripto para birimi alanı içinde düzenleme konusunu düzgün bir şekilde ele alabileceğine şahsen inanıp inanmadığı sorulduğunda:

Kesinlikle bir takım Kongre üyeleri ve sözünü ettiğim Senatörler arasında bir istek var. Bana kalırsa Capitol Hill’de bu konuya yeni bir bakış açısı getirecek ve bazı yeni bir düşünceleri içeren sesler yükseliyor.

Yine, Giancarlo’dan kripto paraların düzenlenmesine yönelik aklı başında yaklaşım gördük. Bu, normdan anlayışlı bir şekilde uzaklaşmayı sağlar.

cryptograph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin