Çarpıcı iddia: Popüler altcoin’in işlemleri botlar tarafından yapılıyor!
Çarpıcı iddia: Popüler altcoin’in işlemleri botlar tarafından yapılıyor!

Çarpıcı iddia: Popüler altcoin’in işlemleri botlar tarafından yapılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AnChain.AI tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, tüm poüler altcoin EOS’un işlemlerinin yüzde 75’i botlar tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca, rapor tüm benzersiz EOS hesaplarının en az yüzde 51’inin bot odaklı olduğunu gösterdi. AnChain.AI, kripto ekosistemine AI ile çalışan güvenlik sağlayan bir teknoloji firması.

Popüler altcoin EOS’un işlemleri çoğunlukla botlar tarafından gerçekleştiriliyor

Bu şirket tarafından yayınlanan veriler, platform tarafından sunulan metriklerin orijinal kullanıcı bilgilerini temsil etmekten uzak olduğunu gösteriyor. Genel olarak, bu ölçütler yatırımcıların fonlarını belirli bir dijital varlığa koymaları için çok önemli bir rol oynuyor. Halihazırda sahip olduğumuz bu bilgilerle, projenin geleceğinin ne olacağını anlamak zorlaşıyor. AnChain ayrıca kumar platformları olan en popüler 10 EOS dApps’den gelen işlem verilerini de analiz etti. Bu uygulamalar EOS dApp alanındaki işlem hacminin yüzde 65’ini üretiyor.

AnChain CEO’su Victor Fang’ın açıkladığı gibi, bu botlar tüm EOS sistemini tıkamak, likiditeyi arttırmak ve pazardaki sıralamasını iyileştirmek için programlanmış olabilir. Fang ayrıca beş Ethereum (ETH) adresinin bir kumar oyununda bir kusurdan yararlanarak 4 milyon dolar almak için 50.000 bot kullandığı için benzer bir durum olduğunu belirtti. EOS, ABD bağımsız derecelendirme kuruluşu Weiss Ratings tarafından derecelendirmenin düşürülmesine ilişkin diğer kötü haberlerden de etkilendi. Bu durumda kurum, platformun diğer dijital para birimleri ve Blockchain ağlarıyla karşılaştırıldığında ne kadar merkezileştirildiğini eleştirmeye karar verdi.

Weiss Ratings, merkezileşme nedeniyle EOS’un notunu düşürdü

BitMEX Research ayrıca EOS ile ilgili olarak, platformun Ethereum ile aynı gerçek dünya uygulamalarını sunduğunu önerdikleri bir rapor yayınladı. Ek olarak bu rapor ayrıca, Weiss Ratings’in açıkladığı gibi, EOS’un çok merkezi olduğunu iddia ederek, ağın oluşturulma biçimine de saldırdı:

Blok üreticilerinin blok üreticileri olarak rollerini sürdürmeleri için bir araya gelmelerini engellemek için kurulmuş uygun bir protokol yok. Bu, EOS ağında bulunan yüksek merkezileşme seviyesini ve bu blok üreticilerinin sahip olduğu muazzam gücü kanıtlıyor.

Şu anda, EOS pazardaki altıncı en büyük sanal para birimi.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin