binance işlem hacmi
Piyasada düşük seyreden işlem hacmi Binance ’da dikkat çekici seviyelere geldi

Çarpıcı iddia: Kripto para borsaları işlem hacimlerini manipüle ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Borsalar işlem hacimlerini daha güvenilir hale getirmek için sahte işlem ekliyorlar. Crypto Integrity geçtiğimiz günlerde büyük kripto para birimi borsaları tarafından kullanılan wash trading (yıkama ticareti) mekanizmasını açıkladı. Önde gelen borsalardan biri olan OKEx, gerçek işlem hacimlerini maskeleyen borsalar listesinde en başta yer aldı.

Kripto para borsalarında wash trading çeşitleri

Yıkama ticareti, bireylerin organik hacmi simüle etmek için sürekli olarak varlıklarını geri almalarıdır. Bir takasın gerçekte olduğundan daha popüler görünmesi ve geleneksel pazarlarda bunun tamamen yasa dışı olması için yapılır. Çalışma, uygulamalarında karmaşık olan üç ana ticaret mekanizmasını tanımlamaktadır:

Spesifikasyonda limit emir olmadan yapılan işlemler:  Borsa, sipariş defterinde hiç görüntülenmeyen işlemleri gösterir. Bu araç, alım satım işlemleriyle ilgili tüm riskleri azalttığı için acemi borsalar arasında popülerdir. OKEx, Bit-Z, CoinTiger ve diğer borsalar bu aktivitede yer aldı.

Kısa limit siparişleri ile ortak anlaşmalar: Sipariş, sipariş defterinde iki saniyede bir görünür; bu, herhangi bir yatırımcı için yakalanmayı imkansız kılar (otomatik botlardan bahsetmiyorsak). CoinBene, Bitmart ve IDAX’te kısa vadeli siparişler görüldü.

Bütçe talebi yakınındaki işlemlere kısa vadeli limit emirleri neden olur: Bu durumda, yatırımcılar farklı boyutlarda ve farklı sürelerde sipariş vererek kötü niyetli faaliyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. OKEx – En karmaşık wash trading şeklini kullanan tek borsa.

Kripto para piyasasındaki işlem hacminin büyük bir kısmı sahte!

Araştırma sonucundaki bulgular, biraz üzücü. En büyük ve en popüler borsalar yukarı doğru çıkarken, daha küçük borsalar en büyük sorun gibi görünüyor. Wash trading, kripto para birimi alanında son derece yaygın. Aslında, daha önceki bir çalışmada CoinMarketCap (CMC) ‘da ilk 10’da olan borsalardan 7’sinin sahte işlemler bildirdiği ortaya çıktı.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin