Cardano

Cardano’nun akıllı sözleşmesi beklentileri karşılayamadı, ADA’yı gelecekte ne bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çok uzun zamandan beri Cardano’ya yapılan en büyük eleştiri akıllı sözleşmelerden yoksun olması ve bu yoksunluğun NFT ve DeFi ağı olarak kullanılmasını engellemesiydi. Ağın geliştirilmesine hizmet eden Input Output, 12 Eylül’de Alonzo yükseltmesi aracılığıyla Cardano akıllı sözleşmesini başlattı. Bunun ADA’yı yeni zirvelere taşıması bekleniyordu. Bununla birlikte, fiyat çizelgeleri farklı bir hikaye anlatıyor ve Bitcoin ve diğer altcoinler yeni zirveler belirlerken bile ADA o zamandan beri düşüyor.

Yazı yazılırken ADA 1,60 civarında seyrediyor. Cardano, geçen gün yüzde 5,7 artarken, bir hafta önce işlem gördüğü seviyenin hala yüzde 10’dan daha fazla altında.

Cardano fiyatı

Bu fiyatta, ADA’nın şu anda 53 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Bu, Solana’nın yerini aldığı 62 milyar dolarla ilk beşten düştüğünü gördü. Cardano, 2.2 milyar dolarlık işlem hacmiyle ilk 10’da bile değil ve Gala gibi bazı yeni tokenler daha yüksek hacim görüyor.

Eylül ayı başlarında Cardano 3 doların üzerinde işlem görüyordu ve 2 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 3,09 dolara ulaşmıştı. Sadece bir hafta önce, piyasadaki üçüncü en büyük kripto para birimi olmak için Binance Coin’i yerinden etmişti. Piyasa, Alonzo yükseltmesinden büyük bir beklenti içindeydi ve o sırada fiyatları daha da yükseltti. Ancak durum, eski “söylentileri al, haberleri sat” durumu gibi görünüyor.

Cardano akıllı sözleşmesi fiyatı yükseltmede başarısız oldu

Alonzo yükseltmesinin piyasaya sürülmesinden sonra, ADA fiyatı biraz yükseldi, ancak bu kısa sürdü. O zamandan beri, ADA genel pazardan ayrılıyor ve iyi bir şekilde değil.

Bitcoin, bu ayın başlarında 69.000 $ ‘lık yeni bir rekor kırmak için pompalandı. Ethereum da sert bir şekilde pompalandı ve 4.860 dolara ulaştı. Solana birkaç gün önce 260 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı ve Polkadot da 55 dolarla yeni bir rekorun tadını çıkarıyordu.

ADA, akranlarıyla ayak uydurmayı başaramadı. BTC rekorunu kırarken ADA, en yüksek seviyesinin %32 altında işlem görüyordu.

Ancak fiyat yatırımcıları etkilemezken, Cardano ekosistemi agresif bir şekilde büyümeye devam etti. IntoTheBlock’tan elde edilen verilerin gösterdiği gibi, akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesiyle bu sayılara bir destek veren işlem sayısı istikrarlı bir şekilde arttı.

Cardano kullanıcı sayısı

CNF’nin yakın zamanda bildirdiği gibi, Cardano 20 milyon işleme ulaşarak yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Günler önce, günlük işlemlerde kısa sürse de Ethereum’u bile değiştirmişti.

ADA’yı gelecekte ne bekliyor?

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson fiyatla ilgilenmiyor ve Cardano’nun zamanının geldiğine inanıyor. Kısa süre önce bunu “geleceğe uygun bir tasarım olarak tanımladı ve sistematik olarak en güçlü ve en bağlı topluluk ile birlikte onu tuğla tuğla inşa ediyoruz.” diye açıklamıştı.

Lark Davis ve Michaël van de Poppe gibi popüler analistler de ADA’nın geleceği için iyimser.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin