featured

Cardano staking değerlemesi 5,7 milyar dolara ulaştı: Bu durum, ADA fiyatı için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano (ADA) fiyatı salı günü 0,25 dolar seviyesinin hemen altına düşerek ekim ayı kayıplarını yüzde 12’ye çıkardı. Zincir içi analiz, Cardano stake faaliyetinin önümüzdeki haftalarda ADA fiyat hareketini nasıl şekillendirebileceğini vurguluyor.

Cardano’nun fiyatı, Ekim 2023’e olumlu bir başlangıç yaptıktan sonra psikolojik direnci 0,30 dolarda kırmayı başaramadı. Zincir üzerindeki veriler, yatırımcıların kayıplarını sınırlamak için pasif gelir protokollerini araştırdıklarını ortaya koyuyor.

Stake edilen Cardano ADA sayısı 90 günün zirvesi olan 22,97 milyara ulaştı…

Bu hafta sahipleri kayıplarını azaltmak için stake protokollerine yönelirken stake edilen ADA coinlerinin piyasa değeri 90 günün zirvesi olan 5,7 milyar dolara (toplam Cardano piyasa değerinin yüzde 65’i) ulaştı.

28 Eylül itibariyle çeşitli stake platformlarında toplam 22,4 milyar ADA coin stake edildi. Bir stake veri toplama platformu olan StakingRewards’a göre sahipleri o zamandan beri 550 milyon ADA daha stake ederek toplamı 90 günün zirvesi olan 22,95 milyara çıkardı.

Stake metriği, halihazırda akıllı sözleşmelerde tutulan coinlerin dinamik dalgalanmaları hakkında fikir verir. Artan stake etme, piyasa arzını geçici olarak azalttığı için fiyatları olumlu yönde etkileme eğilimindedir.

Özellikle geçmiş veriler, ADA sahiplerinin keskin fiyat düşüşlerinin yaşandığı dönemlerde stake işlemlerini sıklıkla artırdığını ve bunun tersinin de geçerli olduğunu göstermektedir. Bu durum, Haziran 2023’ten bu yana görülen en yüksek ADA stake etme faaliyeti olduğundan kısa arz fiyatın 0,23 dolar desteğinin üzerinde kalmasına yardımcı olabilir.

Stratejik kripto yatırımcıları ADA’yı dipten satın almak istiyor

Altcoin piyasasını çevreleyen genel duyarlılık, büyük ölçüde Orta Doğu’da tırmanan kriz nedeniyle bu hafta düşüşe geçti. Uzun vadeli Cardano yatırımcıları stake ederken piyasaya yeni giren stratejik yatırımcılar düşen fiyatlardan faydalanarak daha fazla ADA satın almak için emir veriyor.

Tanınmış 10 borsanın Emir Defterlerinden elde edilen toplu veriler, boğaların artık ADA spot piyasasına hâkim olduğunu doğruluyor. Aşağıda gösterildiği üzere yükseliş eğilimli tüccarlar ortalama 0,25 dolar fiyattan 350 milyon ADA satın almak için aktif emirler vermiştir. Bu rakam karşılık gelen 320 milyon ADA satış emrinden biraz daha yüksek.

Borsa Emir Defterleri grafiği, tanınmış kripto para borsalarında verilen aktif Cardano alım/satım emirlerinin sayısını gösterir.  Yukarıda da görüldüğü üzere alış/teklif tarafındaki emirler satış/satış tarafının üzerinde yer almakta ve talep arzı 30 milyon ADA’dan fazla geride bırakmaktadır.

Artan stake etme ile birlikte mevcut alım satım arzı muhtemelen daha da düşecektir.

ADA fiyat tahmini: Boğalar 0,23 dolar desteğini koruyabilir…

Yukarıda vurgulanan zincir içi göstergeler, Cardano’nun fiyatının artan düşüş eğiliminin ortasında muhtemelen yüksek bir destek seviyesini koruyacağı görüşünü desteklemektedir.

cardano

Mevcut Cardano sahiplerinin giriş fiyatı dağılımını gösteren In/Out of the Money (IOM) grafiği de bu düşüş tahminini doğruluyor. Grafik, 0,24 dolarlık destek seviyesinin ayılar için göz korkutucu olabileceğini gösteriyor.

Aşağıda görüldüğü gibi 64.000 adres minimum 0,24 dolar fiyatla 1,2 milyar ADA satın aldı. En önemli destek kümesi olarak bu, ayıların mevcut fiyatların çok altına inmesini engellemede büyük bir engel teşkil edebilir. Ancak düşüş ivmesi yoğunlaşırsa Cardano’nun fiyatı 0,23 dolara yaklaşabilir.

Alternatif olarak ADA fiyatı 0,30 doları geri alabilirse boğalar anlatıyı ele geçirebilir. Ancak 129.700 adresin ortalama 0,26 dolar fiyattan 2,26 milyar ADA coin satın almış olması nedeniyle bu şu anda çok zor görünüyor. Hızlı bir şekilde satılırsa Cardano’nun fiyatı muhtemelen geri çekilecektir.

Ancak bu direnç seviyesi aşılırsa fiyat 0,30 dolar aralığına doğru yükselebilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin