Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin geçtiğimiz gün 50 bin doların altına düşerken altcoin pazarı da takipteydi.
Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin geçtiğimiz gün 50 bin doların altına düşerken altcoin pazarı da takipteydi.

Cardano rallisi devam ediyor: ADA Bitcoin Cash’i geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz hafta, Cardano fiyatı %100’den fazla arttı ve Bitcoin Cash’i geride bırakarak altıncı en büyük kripto para birimi oldu.

Cardano’nun (ADA) fiyatı, piyasa değerine göre dünyanın altıncı en büyük kripto para birimi olarak Bitcoin Cash’i (BCH) geçti. ADA geçen hafta %100’den fazla arttı.

ADA’nın son birkaç hafta içindeki güçlü artışının arkasında iki ana faktör var. İlk olarak, büyük kripto para birimlerinin çoğu, BTC’nin 36.400 dolara yükselişinin ardından büyük ralliler gördü ve Cardano’nun 2021’de bazı önemli ağ güncellemeleri söz konusu.

Heyecan, Cardano’nun akıllı sözleşme dağıtımına dayanıyor

Cardano, 2020’de Shelley ana ağını başlattı ve Cardano’nun büyümesini bir proof-of-stake blockchain protokolü olarak başlattı.

Shelley’nin piyasaya sürülmesi, Cardano için önemli bir dönüm noktasıydı ve ADA ile ilgili genel duyarlılığın 2020 boyunca gelişmesine yol açtı.

Bununla birlikte, işlevsel akıllı sözleşmeler henüz Cardano blok zincirinde konuşlandırılmadı. Akıllı sözleşmeler faaliyete geçtiğinde, büyük ölçekli merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri ve diğer merkezi olmayan uygulamalar Cardano’nun üzerine başlayabilir.

Binance Academy’deki araştırmacılar, işlevsel akıllı sözleşmelerin yayınlanmasının Goguen güncellemesinin bir parçası olduğunu söyledi. Bu ağ güncellemesinin önemi göz önüne alındığında, ADA ile ilgili piyasa duyarlılığı iyileşiyor gibi görünüyor. Rapor şu şekilde yer alıyor:

“Aralık 2020 itibarıyla işlevsel akıllı sözleşmeler blok zinciri platformunda devreye alınamıyor. Yol haritasının bir parçası olarak bu, Goguen güncellemesinin bir parçası olarak kullanıma sunulacak. Goguen’in ardından Basho dönemi, ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirliğin optimizasyonuna odaklanıyor ve Voltaire dönemi yönetimi ele almak için bir hazine sistemi sunuyor.”

Cardano’daki akıllı sözleşmeler, diğer blok zincirlerinden farklıdır çünkü geliştiricilerin programlanmış koşullara göre kendi kendini yürüten akıllı sözleşmeleri kodlamasına izin veriyor. Bu, geliştiricilerin ve merkezi olmayan uygulamaların daha esnek olmasını sağlıyor. Bir blockchain çözümleri firması olan Emurgo şunları yazdı:

“Bu sözleşmeler, Cardano blok zincirinde yazıldığında, sözleşmenin tüm katılımcılarına tam görünürlük sağlama değerini sunarken, aynı zamanda programlanan koşullara göre son derece güvenli ve kendi kendini yürütme fırsatı sunuyor.”

Mevcut hamle büyük ölçüde teknik

Cardano’nun ufukta önemli güncellemeleri olmasına rağmen, ralli döneminde büyük bir güncelleme yapılmadı.

Teknik analistler ve traderlar, 2020 Aralık ayının sonlarında büyük kripto varlıkları art arda yükselirken büyük bir ADA rallisi bekliyorlardı.

Michael van de Poppe, 30 Aralık’ta Cardano’nun 2021’in ilk çeyreğinde başarılı olacağına inandığını söyledi.

“Önümüzdeki çeyrekte iyi performans gösterecek platformlardan biri bence Cardano olacak. 0,11 ABD doları (veya 0,15 ABD doları) tutulduğu sürece, 0,27 ABD doları ve / veya 0,40 ABD dolarına doğru devam edeceğimizi düşünüyorum.”

Teknik faktörlerin ve 2021’de işlevsel akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesine ilişkin beklentilerin bir kombinasyonu, muhtemelen ralliyi ateşledi.

Analistler, yakın vadede BTC’nin 34.000 doların üzerinde konsolide olduğu ve teknik ivme gösterdiği sürece, Cardano gibi büyük hacimli altcoinlerin güçlü performans göstermesinin beklendiğini söylüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin