featured

Cardano, kripto piyasasındaki yerini sağlamlaştırıyor: ADA neden Mart ayının gözdesi olabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoinlerden bir tanesi olan Cardano (ADA), bugün hafif bir düşüş yaşamasına rağmen aylık grafikteki yüzde 40’lık yükselişi sebebiyle olumlu ivmeyi korumaya devam ediyor. Teknik göstergelerin genel olarak boğaların lehine olması, fiyatın bir süre daha yükselişe devam edebileceğine işaret ediyor.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatındaki hareketlilik altcoin piyasasını da yükselişe geçirdi. Bu fırsatı en iyi değerlendiren tokenlardan bir tanesi olan ADA, son bir ay içinde %40 oranında bir artış kaydetti. Olumlu piyasa hissiyatının devam etmesi durumunda Cardano fiyatı 1 dolarlık dönüm noktasına kısa bir süre içinde ulaşabilir.

Mevcut teknik göstergeler, küçük geri çekilmeler olmasına rağmen Cardano boğalarının hâlâ avantajlı konumda olduğunu gösteriyor.

Cardano (ADA) fiyat analizi

Sağlam Proof-of-Stake (PoS) mekanizmasıyla bilinen ADA’nın blockchain platformu, son zamanlarda kripto para birimi sektöründe bir güç ışığı hâline geldi. Geçen ay platformun yerel tokenı olan ADA, %40’lık kayda değer bir yükseliş gerçekleştirerek benzersiz büyüme yörüngesini ortaya koydu.

Bu yükseliş eğilimine rağmen son 24 saatte küçük bir düzeltme yaptı. Fiyat %7 oranında hafif bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,7166 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto para piyasasındaki yükseliş eğilimi, piyasa lideri olan Bitcoin ve Ethereum’un sırasıyla 66,000 dolar ve 3,800 dolar seviyelerinde bulunan önemli direnç noktalarını kırmalarıyla birlikte hız kesmeden devam ediyor. Bu olumlu ivme, yatırımcıların da ilgisinin artmasına sebep oldu ve başta ADA olmak üzere diğer kripto para birimlerine de sıçradı.

Cardano ADA fiyat tahmini

Yatırımcılar piyasadaki olumlu hissiyatı iyi değerlendirmeye çalışırken yüksek potansiyelli yeni kripto para projelerini de yakından takip ediyor. 2024 yılı kriptolar için şimdiden iyi bir sene olurken, yeni çıkan coinler de önümüzdeki günlerde adından sıkça söz ettirmeye hazır görünüyor. Bunlardan bir tanesi de yenilikçi tutumu ile şu anda ön satış aşamasında olan Green Bitcoin projesidir. Peki Green Bitcoin nedir ve ne gibi avantajları var?

Green Bitcoin: Kripto piyasasının yenilikçi projesi

Green Bitcoin, kripto dünyasının en yeni projesi olarak yükseliyor. Bu eşsiz proje, yatırımcıların Bitcoin’in fiyatını tahmin ederek tokenlarını stake etmelerine olanak tanıyan Stake-to-Predict protokolünü benimsemiştir. Ayrıca, doğru tahminlerde bulunan yatırımcıları GBTC tokenları kazanmaya teşvik eden Predict-to-Earn protokolüyle dikkat çekmektedir.

Green Bitcoin Satın Al

Green Bitcoin ile Bitcoin arasında dikkate değer benzerlikler bulunmaktadır. Örneğin, Green Bitcoin’in toplam arzı 21 milyon token ile sınırlıdır, bu da Bitcoin’in toplam arzıyla uyumludur. Ayrıca, projenin “Greem” adı, çevreci bir kripto girişimi olduğunu vurgulamak için özenle seçilmiştir. Ethereum altyapısında bir ERC20 token olan Green Bitcoin, fiyat tahmin oyunuyla ödüllerin hesaplanma süresini Bitcoin’in blok kazılma süresine dayandırmaktadır. Yani, her 10 dakikada bir ödüller hesaplanır. GBTC tokenları, ön satış aşamasının tamamlanmasının ardından borsalarda listelenerek kullanıma sunulacaktır. Peki, projenin sunduğu tahmin oyunu nasıl oynanır?

İlk olarak, yatırımcılar GBTC tokenlarını kullanarak Bitcoin’in ertesi günkü fiyatı için bir tahmin yaparlar. Tahmin edilen gün, 24 saatlik bir süre içinde 10 dakikalık aralıklara bölünür ki bu, Bitcoin madenciliğine bir göndermedir. Her 10 dakikada bir, yatırımcının tahmini doğru çıkarsa, yani “Yeşil Bölge”de kalırsa, kullanıcılar ödül kazanır. Kazanılan ödüller gün sonunda toplanır ve ertesi gün katılan kullanıcılara dağıtılır. Son aşamada, ödüller, katılan kullanıcıların yatırdığı token miktarına ve doğru tahminin “Yeşil Bölge”de ne kadar süre kaldığına bağlı olarak orantılı bir şekilde dağıtılır.

Green Bitcoin’in teknik ekibi tarafından paylaşılan dokümana göre, 21 milyonluk token arzının %27,5’i staking ödülleri olarak ayrılmıştır ve bu ödüllerin tamamı 2025 yılının sonuna kadar dağıtılacaktır.

Green Bitcoin Satın Al

Cardano, kripto piyasasındaki yerini sağlamlaştırıyor

Cardano, 25 milyar dolarlık piyasa değeri ile ilk on kripto para birimi arasındaki yerini sağlam bir şekilde koruyor. Son 24 saatlik dönemde ADA’nın işlem hacmi %52 oranında bir artış yaşayarak 2,15 milyar dolara ulaştı. Bu artış, piyasanın yükseliş eğilimi göstermesi nedeniyle güçlü ve artan yatırımcı güvenini yansıtıyor. Geçen hafta gözde altcoinin fiyatı 0,61 dolar ile 0,71 dolar arasında bulunan bir bölgede işlem gördü ve haftayı %12’lik bir artışla kapattı.

Cardano TVL değeri ise bu dönemde 495,14 milyon dolara yükseldi. Bu da katılımcılar arasında güvenin yeniden canlandığına işaret etmektedir. Son yukarı yönlü hareket, yatırımcıların varlıklarını giderek daha fazla ağa bağladığını gösteriyor. Ayrıca bu, ağın potansiyeline ve istikrarına da güçlü bir güven duyduklarının kanıtıdır. Bu tür eğilimler, Cardano ekosisteminde olumlu bir ivmenin ve artan katılımın altını çizerken, fiyatın yükselişe devam edebileceğine de işaret etmektedir.

Teknik göstergeler ve piyasa duyarlılığı yaklaşan ralliye ilişkin ne diyor?

Boğalar kontrolü ele alır ve gözde altcoinin değerini 0,71 dolarda bulunan kritik direnç noktasının üzerine çıkarırsa fiyat momentumunda bir artış gerçekleşebilir. Bu yükseliş, fiyatı hızlı bir şekilde 1 dolar seviyesine doğru iteceği için oldukça önemlidir.

Ancak piyasa gerekli gücü toplayamazsa Cardano fiyatında beklenmedik bir düşüş gelebilir. Dolayısıyla olumsuz senaryoda fiyat 0,68 dolarda bulunan destek noktasına geri çekilebilir. Düşüş baskısının devam etmesi durumunda ise 0,65 dolara doğru bir hareket gelebilir.

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda dengeli bir görünüm sergiliyor. Bu da istikrarlı ancak biraz iyimser bir trendin devam ettiğini gösteriyor. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) yükseliş sinyalleri veriyor. Her ne kadar her ikisi de sıfırın üzerinde kalsa da, sinyal çizgisi MACD çizgisinin üzerine çıktığında bu durum fark edilir. Chaikin Para Akışı (CMF) endeksi ise pozitif bir bölgeye geçti ve 0,17 seviyesinde bulunuyor. Bu, küçük geri çekilmelere rağmen genel olarak yükseliş eğiliminin korunduğunu göstermektedir.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin