featured

Cardano balina aktivitesindeki devasa artışla ADA fiyatı yükseliyor: Yatırımcıları gelecekte neler bekliyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), fiyatındaki son yükseliş hareketi ile yeniden yatırımcıların radarına girmeyi başardı. Balina faaliyetlerinde yaşanan %1218’lik artış, kripto para biriminin fiyatını da yükseltti. ADA fiyatı son yedi gün içinde %21,35 oranında bir yükseliş kaydederek grafiklerini yeşile boyadı. Günlük grafikte ise %2,5’lik bir artış mevcut. Kripto piyasasında dikkat çekici bir performans sergileyen ADA, fiyatına ivme kazan sebepler ve balina aktivitelerinin piyasa üzerindeki etkileri merak konusu oldu.  

ADA grafikleri yeniden yeşil: Yükselişi tetikleyen faktörler

Sürekli bir düşüş trendinin ardından Cardano (ADA), yeniden yükselişe geçti. Gözde altcoin’in fiyatı son yedi gün içerisinde %21,35’lik bir yükseliş kaydederken bu harekete artan işlem hacmi eşlik etti. İşlem hacmi son 24 saatte %26,85 oranında artarak 324 milyon dolara ulaştı. CoinMarketCap verilerine göre, Cardano’nun piyasa değeri de aynı zaman diliminde %2,36’lık bir artışın ardından14,3 milyar dolara yükseldi. Peki, bu ani yükselişin ardında ne yatıyor?Cardano ADA

Bu hızlı yükseliş hareketi, yatırımcılar ve piyasa analistleri arasında çeşitli spekülasyonlara yol açtı. İlk olarak göze çarpan şey, balina faaliyetlerindeki kayda değer artıştır. IntoTheBlock aracılığı ile elde edilen verilere göre, balina adı verilen büyük cüzdan sahiplerinin girişleri 8 ve 9 Temmuz tarihleri arasında 14,51 milyondan 110,8 milyona yükseldi. Bu durum, 4 Temmuz’da 223,8 milyondan 5 Temmuz’da 25 milyona düşüşün ardından %1218 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor.

Büyük alımlardaki bu artış, yatırımcıların gelecekteki fiyat artışlarını öngörerek daha düşük fiyatlardan alım yaptığını gösteriyor. Balina faaliyetlerindeki bu hareketlilik, altcoin’lere olan talebi artırarak fiyatların daha da yükselmesine neden oldu. Ayrıca, 9 Temmuz’da Charles Hoskinson’un duyurduğu Chang Hard Fork’un tamamlanması, geliştirme faaliyetlerinin artması ve yatırımcıların Cardano’ya olan güveninin tazelenmesi de piyasa duyarlılığını olumlu yönde etkiledi.

Cardano fiyat grafikleri ne söylüyor?

Yapılan son fiyat analizine göre gözde altcoin bu yazının yazıldığı sırada yükseliş ivmesine sahip. ADA’nın Chaikin Para Akışı (CMF) değeri 0,07 seviyesinde, yani sıfırın üzerinde bulunuyor. Olumlu bir CMF, alıcıların sürekli satın alma baskısı nedeniyle piyasaya hâkim olduğunu gösteriyor ve bu durum, devam eden potansiyel fiyat artışına işaret ediyor.

ADA fiyat grafiği

Aynı şekilde, Para Akışı Endeksi (MFI) 51 seviyesinde, yani satın alma baskısının arttığını ve piyasa duyarlılığının yükselişe geçtiğini gösteriyor. Altcoin’e giden para miktarının çıkıştan daha yüksek olması, piyasada artan satın alma ilgisinin bir göstergesidir. Cardano’nun Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 52 seviyesinde bulunuyor. RSI tabanlı hareketli ortalama (MA) 44 seviyesinde bulunuyor. Bu da yükseliş eğiliminin başka bir işaretidir. RSI göstergesinin hareketli ortalamanın üzerinde olması sebebiyle yatırımcılar olumlu işareti görüp satın almaya devam edebilir.  

Gözde altcoin için sırada ne var? 

Cardano (ADA) fiyatı, son 24 saat içinde %2,5 oranında bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,4 dolar civarında işlem görüyor. Artan satın alma baskısı ve olumlu piyasa hissiyatının devam etmesi durumunda, ADA’nın kısa vadeli bir yükseliş trendi yaşaması muhtemel. Bu durumda, fiyatların bir sonraki direnç seviyesi olan 0,457 dolara çıkması beklenebilir. Eğer bu direnç seviyesi aşılırsa, fiyatlar 0,521 dolara kadar yükselebilir.

Ancak, günlük grafiklerde altcoin fiyatının 0,385 doların altına düşmesi durumunda, mevcut yükseliş görünümü tersine dönerek fiyatlar 0,362 dolar seviyesine kadar düşecektir. Bu nedenle, yatırımcıların piyasa hareketlerini yakından takip etmeleri ve stratejilerini buna göre belirlemeleri önemlidir.

Shiba Shootout: Yeni P2E tokenı ilgi çekiyor

Yeni ve heyecan verici bir oyna-kazan (P2E) tokenı olan Shiba Shootout, kripto para piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Vahşi Batı temalı bir kovboy oyunu olarak tasarlanan Shiba Shootout, oyunculara hız, çeviklik ve zekâ gerektiren etkinliklerde SHOOTOUT tokenları kazanma şansı sunuyor. Şans oyunları, bahisler, kamp ateşi hikayeleri ve kasaba meydanında meme savaşları gibi çeşitli oyun içi etkinlikler, kullanıcıya benzersiz bir deneyim sağlıyor. Proje, topluluk odaklı yaklaşımıyla kullanıcılarının görüşlerine büyük önem veriyor ve önemli kararlarda katılımcılara oy hakkı tanıyor.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Yeni meme coin Shiba Shootout, yatırımcılarına %2268 oranında yüksek staking ödülleri sunarak dikkat çekiyor. Toplam arzının %20’sini stakinge ayıran proje, 440 milyon SHOOTOUT tokenını iki yıl içinde dağıtmayı hedefliyor. Bu cömert ödüller ve topluluk odaklı strateji, Shiba Shootout’a büyük bir potansiyel kazandırıyor ve kripto piyasasında kısa sürede sağlam bir yer edinmesine olanak tanıyor. Ayrıca, arkadaşlarını davet eden kullanıcılar ekstra tokenlar kazanarak oyunun keyfini artırabiliyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir