Bu iki önemli gelişme Cardano (ADA) fiyatını yeniden canlandırabilir mi?
Bu iki önemli gelişme Cardano (ADA) fiyatını yeniden canlandırabilir mi?

Cardano ağı Hydra güncellemesine hazırlanırken ağdaki cüzdan sayısı 2 milyonu geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano ağı, akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesinden bu yana olağanüstü bir büyüme yaşıyor. Cardano ağı ayrıca Hydra yükseltmesiyle ölçeklenmeye hazırlanıyor. Bunun yanında Cardano kurucusu Afrika’da blok zincirinin benimsenmesini artırmaya odaklanıyor.

ATH değerine ulaşamamasına rağmen, Cardano, ağındaki artan cüzdan sayısına baktığımızda hâlâ artan bir benimsemeye tanık oluyor. Cardano cüzdanlarının sayısı son zamanlarda 2 milyon seviyesine ulaştı.

Artan Cardano cüzdan sayısı, ağın akıllı sözleşmeleri ağa getirmek için Alonzo Hard Fork yükseltmesini uygulamasından birkaç ay sonra geldi. Bu hard fork yükseltmesi sırasında ADA tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Cardano Hydra Yükseltmesi

Ağ, Alonzo yükseltmesinin ötesine geçtiğinden, Cardano ağının teknolojik gelişimi de hızlanıyor. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, geçen hafta sonu bir Soru-Cevap oturumu düzenledi ve burada Cardano’nun ikinci katman çözümüne ulaşma yolunda kaydettiği ilerlemeden bahsetti.

Hoskinson şu yorumu yaptı:

Hydra’ya kaynak eklemeye devam edeceğiz ve iş akışını paralel hale getirebilmek için bazı ekipleri belirlemeye çalışıyoruz çünkü bu çok yüksek bir ticari öncelik. Ve gelen tüm uygulamalardan gelecek çok sayıda işlem trafiğini boşaltabilmemiz önemli olacak.

Birçok ağın araştırdığı ikinci katman çözümlerinden biri parçalamadır. Bununla birlikte, Cardano ağında, parçalama, işlemlerin Hydra Nodes olarak da bilinen stake havuzlarına zincir dışı aktarılması şeklinde olacaktır. Ancak, bu parçalama, genel muhasebe bölümleme gerçekleşmeden çalışacaktır.

Hydra düğümlerinin Cardano ağındaki işlem hızlarını artırması bekleniyor. Ancak ağ, Hydra Düğümlerinin nasıl ve ne zaman uygulanacağını henüz kesinleştirmedi. Bu yükseltme hala araştırma ve geliştirme aşamasındadır.

Afrika’ya odaklanan Cardano Ağı

Charles Hoskinson kısa süre önce Cardano ağının Afrika pazarına girmek için çalıştığını belirtti. Hoskinson şimdi, Afrika’da blockchain teknolojisinin benimsenmesini artırmanın bir yolunu aramak için IOHK Vakfı aracılığıyla kıtaya odaklanıyor gibi görünüyor.

Geçen hafta yayınlanan bir tweet’te Cardano’nun kurucusu, Etiyopya’daki 5 milyon öğrencinin dijital kimliklerini almasının planlandığını belirtti. Bu IDS, akademik kayıtlarıyla bağlantılıydı ve Cardano blok zincirine dayanıyorlar.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Çarşamba mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin