Cardano tamamen merkezsiz hale geldi
Cardano tamamen merkezsiz hale geldi

Cardano (ADA) ilk stabilcoinini ağına eklemek üzere – AgeUSD

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre  en büyük 6. kripto para ADA’nın arkasındaki blok zinciri projesi Cardano, ilk stabilcoin’i olan AgeUSD ‘yi almak üzere. Stabilcoin protokolü üç kuruluş tarafından duyuruldu – EMURGO, Ergo Vakfı ve IOHK.

AgeUSD stablecoin Cardano’ya gelecek

Bilinenlere göre, stabilcoin protokolü Ergo blok zincirine dayanmakta. Bununla birlikte, IOHK CTO’su Roman Pellerin, proje sonunda akıllı sözleşme işlevini açtığında Cardano’da da kullanılabileceğini açıkladı.

Ortak firmalardan biri olan EMURGO, Cardano için çeşitli çözümler üretmekle görevli çok uluslu bir blockchain firması. Bu, 24 Ocak’taki Ergo Zirvesi 2021 sırasında stabilcoin’in lansmanını duyuran firma oldu.

Bahsedildiği gibi, stabilcoin, Ergo’nun blok zincirine dayanıyor ve onu öne çıkaran bir şey, herhangi bir fiat para birimine sabitlenmemiş olması. Tether (USDT) gibi diğer stabilcoinler USD’ye sabitlenir ve bununla desteklenir.

Öte yandan AgeUSD, kripto destekli bir stablecoin’dir, yani CDP’lere (Teminatlı Borç Pozisyonları) dayanmamaktadır. Bu nedenle, stabilcoin için tasfiye olayları imkansızdır.

AgeUSD, Cardano zincirinin yeni işlevlerini gösterecek

AgeUSD’nin protokolünde Ergo’nun yerel tokenini kullanacağı ve teorik olarak Ergo ve Cardano dışında diğer zincirlere de konuşlandırılabileceği biliniyor. Ancak, her iki firmanın da IOHK ile oldukça yakından bağlantılı olması nedeniyle, Cardano bariz bir seçimdi.

Aynı zamanda, stabilcoin’in gelişi, IOHK’nın akıllı sözleşmelerinin yayınlanmasının ardından Cardano’nun yeni işlevlerini ve yeteneklerini göstermesine olanak tanıyacak. Ortak proje ayrıca Cardano’nun akıllı sözleşme programlama dili Plutus ve ErgoScript’in uyumluluğunu da gösterecek.

Projelerin henüz açıklayamadığı tek ayrıntı, stabilcoin’in ne zaman piyasaya sürülebileceğiydi. Ancak, Cardano’nun bir sonraki aşaması olan Goguen kısa bir süre sonra geliyor – AgeUSD’nin Cardano’da  2021 3. çeyreğe kadar tam olarak faaliyete geçmesi muhtemel.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin