Büyük kripto borsasında şok hata… Binlerce kullanıcının bilgileri sızdırıldı
Büyük kripto borsasında şok hata… Binlerce kullanıcının bilgileri sızdırıldı

Büyük kripto borsasında şok hata… Binlerce kullanıcının bilgileri sızdırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın en büyük kripto borsası, yanlışlıkla tüm müşterilerinin adlarını ve e-posta adreslerini açığa çıkardı.

Business Insider Australia Today’in bildirdiğine göre, ülkenin en büyüğü olduğunu iddia eden Avustralya kripto para borsası BTC Markets, 270.000’den fazla müşterisinin adlarını ve e-posta adreslerini bir pazarlama kampanyası aracılığıyla sızdırdı.

Salı günü, borsa, kullanıcılara e-postalar göndermeye başladı ve Tether stabil coin’i listelendiğini ve Spark airdrop desteğini duyurdu. Bununla birlikte, her bir e-postayı ayrı ayrı göndermek veya bcc kullanmak yerine, BTC Markets güncellemelerini bir seferde tüm kullanıcı gruplarına göndererek her mesaj için 1.000 adres ekledi.

Sonuç olarak, borsanın e-postasını alan her bir kullanıcı, “Alıcı:” alanında diğer 999 alıcının adreslerini ve adlarını da kolayca görebildi.

BTC Markets CEO’su Caroline Bowler, “Tüm hesap sahiplerinin etkilendiğini” ve “E-postanın ayrı olarak değil toplu olarak gönderildiğini” doğruladı.

E-posta hizmetleri genellikle insanların posta hesaplarını kaydederken kullandıkları herhangi bir adı görüntülediğinden, BTC Markets’ın mesajlarında gerçek adlar yerine bazı takma adlar da olabilir.

Bununla birlikte, buradaki en büyük sorun, bu mail adresleri BTC Markets platformunda oturum açma için kullanılan kullanıcı adları. Bu, kötü niyetli kişilerin artık BTC Markets kullanıcılarının e-posta adreslerinin kapsamlı bir veritabanını kolayca derleyebileceği ve bu verileri kimlik avı girişimlerinde kullanılabileceği anlamına gelir.

Habere göre, BTC Markets sorun hakkında bilgilendirme yaptı ve sızıntı tespit edildiğinde platformun e-postaların gözükür şekilde dağıtımını yüksek hız nedeniyle engelleyemediğini belirtti.

Bu, bir kripto şirketinin böyle bir hatayla karşılaştığı ilk olay değil. Kasım 2019’da, kripto borsası BitMEX de aynı şeyi yaparak binlerce müşterisinin ayrıntılarını açığa çıkarmıştı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin