Tether piyasa değeri son 12 ayda 10 kat arttı, 40 milyar doları aştı
Tether piyasa değeri son 12 ayda 10 kat arttı, 40 milyar doları aştı

Piyasadaki büyük dump sezonunda Tether (USDT) fiyatları pompalayabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para fiyatlarının pompalanması için kullanıldığı iddia edilen Stablecoin Tether (USDT), şimdiki gibi büyük dump sezonunda benzer bir etkiye sahip olamaz.

Dump sezonunda Tether (USDT) piyasayı manipüle edemiyor

13 Haziran’da Texas Üniversitesi’nden John M. Griffin ve Amin Shams tarafından yayınlanan bir makalede, işlem şablonlarının Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösterdiği öne sürülüyor. Araştırmacılar, 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de Bitcoin‘in fiyat artışının yarısının açık bir şekilde Tether ve Tether’ı çıkaran Bitfinex‘ten kaynaklandığını iddia ediyor.

Ancak, bugün olduğu gibi, 217 milyar dolarlık bir piyasada yaşanan büyük dump sezonunda, sadece yarım milyar doların üzerinde yaratılması beklenen Tether tokenleri istenen sonuçları vermemiş görünüyor. Yazım sırasında Bitcoin, %3,4 oranında artışla 6.747 dolardan işlem görüyor.

Stablecoin’in çıkarılması Bitcoin fiyatındaki artışa bağlanıyor

Bitcoin’e karşı istikrarlı bir alternatif olmasıyla övünen Tether, 2015’te işlem görmeye başladı. USD tarafından destekleneceği söylenen Stablecoin, yaklaşık 1 dolardan işlem görüyor ve o zamandan beri çıkarılmış olan 2,8 milyar dolarlık para var.

Stablecoin’in çıkarılması Bitcoin fiyatındaki artışa bağlanıyor. Ancak Chainanalysis tarafından yapılan bir araştırma Tether’ın Ethereum ve Litecoin gibi diğer paralarla da bağlantılı olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Tether ile Ethereum ve Litecoin arasında yaklaşık %85 korelasyon vardı. Bu yıl Ocak ve Haziran ayları arasında EOS ve NEO, Stablecoin kullanımı ile yüksek korelasyon gösteriyor.

“Tether ticaret çiftleri için damping etkinliği göstergesidir.”

Araştırma makalesinde, konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Zincirleme işlem faaliyeti, büyük kripto para birimleri için düşüşte iken, yatırımcılar hala yeni, daha düşük hacimli kripto para birimlerinden bazılarıyla kâr fırsatları görüyorlardı. Ayrıca, bir an ani bir düşüşün ardından özel işlem hacmi, fiyat manipülasyonunun özelliğidir.

Araştırma makalesinde şu sonuca varılıyor:

Düşük hacimli Tether ticaret çiftleri için yüksek volatilite, tipik bir pompa ve damping etkinliği göstergesidir.

Tether (USDT) bu ay sadece 515 milyon dolarlık yeni token yarattı

Tether’ın arkasında yer alan şirket olan Bitfinex, araştırma iddiaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Omniexplorer’a göre, Tether bu ay sadece 515 milyon dolarlık yeni token yarattı. Tüm yeni tokenler, Bittrex, Poloniex, Huobi, OKEx, Binance ve Kraken gibi diğer borsalara taşınmadan önce Bitfinex’e teslim edildi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin