İyi yükselen bu altcoin roketleme moduna geçebilir! Güçlü görünüyor
İyi yükselen bu altcoin roketleme moduna geçebilir! Güçlü görünüyor

Büyük bir Bitcoin hareketi mi geliyor? Önemli bir gösterge buna işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı genellikle yukarı ve aşağı büyük volatil hareketlere dayanıyor. Ancak son zamanlarda, fiyat neredeyse dar bir aralıkta yatay seyrediyor ve bu da büyük bir hareketin gelebileceğinin bir işareti olabilir. böyle bir durumda Bollinger bantlarını yakında takip etmek, olası bir kopma hareketini tespit etmek için faydalı olabilir.

BTC/USD yatay fiyat hareketleri volatilitenin işareti olabilir

En büyük kripto paranın fiyatı, Eylül ayının sonundan bu yana 8600 ile 7800 dolar arasında seyrediyor. Bununla birlikte, son 10 günlük hareketlere nispeten dün yukarı doğru kısa bir hareketle istikrarlı bir seyir gösterdi. Geçmiş veriler, bize Bitcoin fiyatının kayda değer bir süre zarfında dar bir aralıkta kalması durumunda ciddi bir hareketin beklenebileceğini gösteriyor.

Eylül ayının ortasında, Bitcoin bir süre 10.300 dolar civarında işlem yaparken benzer bir yörüngeyle karşılaştı. Daha sonra fiyat sadece birkaç gün içinde 2000 dolardan fazla düştü. Bollinger bantlarında o zamandan bu zamana başka bir korelâsyon olduğunu belirtmekte fayda var.

Bollinger bantları, Standart sapma ve hareketli ortalamaya dayanarak bir varlığın fiyat hareketlerini tespit etmeye yardımcı olan bir göstergedir. Fiyatın nereye yöneleceği konusunda kesin bir tahmin sunmamakla birlikte, bantlar volatilitenin azalma ve genişleme durumlarını net şekilde görüp pozisyon almamıza yardımcı olur.

Mevcut Bitcoin (BTC) durumu

Bitcoin fiyatı yazımız yayına hazırlanırken 8250 dolarda işlem görüyordu ve toplam piyasa değeri 148,5 milyar dolar civarındaydı. Ticaret hacmi, 10 Ekim’deki en yüksek 21 milyar dolar seviyesinden sonra düşmeye devam ediyor ve şu anda 16 milyar dolar civarında. Söz konusu fiyat, Eylül ayında düşüş gösterirken, birkaç gün boyunca düzenli olarak 15 milyar doların altında gezen işlem hacmi sonrasında 29 milyar dolara kadar yükselmişti.

Teknik tablolara bakıldığında, Bitcoin’in ilk direnci 8300 dolar olarak gözüküyor. En kritik seviye, psikolojik bir satış noktası ve 200 günlük hareketli ortalama çizgisine denk gelen 9.000 dolar olabilir. Satış baskısı artarsa bu ay birkaç kez başarılı bir şekilde savunulan destek seviyeleri 8000 dolar ve 7700 dolar görülebilir.

Bitcoin’in toplam piyasa hâkimiyeti, şu an itibariyle yüzde 66,7, Mart’ta yılın en düşü % 50 ve Eylül’de de yılın en yükseği % 71 seviyesindeydi.

Fiyatın hangi yöne gideceğini tahmin etmek zor ama geçmiş veriler ve Bollinger bantları şu an için ciddi bir hamle gelebileceğine işaret ediyor.

cryptopotato

Bitcoin ve diğer önemli kripto paralarla ilgili güncel analizlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin