Bitcoin ATM'lerinde devasa büyüme: 3 yılda yüzde 500 artış!
Bitcoin ATM'lerinde devasa büyüme: 3 yılda yüzde 500 artış!

Bulgaristan, kripto para çekme makinesine sahip olan bir sonraki ülke oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bulgaristan’da yerel bir kripto para borsası olan DG Cash, önümüzdeki pazartesi günü ülkenin başkenti Sofya’daki popüler bir alışveriş merkezinde bir makine açacağını sosyal medyada duyuruyor. Hizmete girecek ATM’nin, Bitcoin ve Litecoin ile birlikte diğer popüler altcoin seçenekleri sunacağı bildiriliyor.Bu gelişme ile Bulgaristan, kripto para çekme makinesine sahip olan bir sonraki ülke oluyor.

Firmada bir müşteri temsilcisi olan Petar:

Bitcoin ATM’yi müşterilerimize sunduğumuz hizmetin doğal bir ilerlemesi olarak görüyoruz, kripto paraları nakit ile alıp satıyoruz. Müşterilerimiz akşamları, iş saatleri dışında, hafta sonları, tatiller, vb. zamanlarda borsamızı ziyaret edip etmeyeceklerini sormaya başladığında, bu tür hizmetleri sunamayacağımız için en mantıklı adım böyle bir cihaz kurmak gözüküyor.

ATM’den pek çok altcoinin alınabileceği söyleniyor

Müşterilerin, Bulgar Levası, Euro ve ABD Doları kullanarak Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Monero ve Litecoin satın alabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca Bitcoin veya Litecoin’lerini Bulgar Levası ile değiştirebilecekleri de söyleniyor. Makinede  kripto cüzdan olarak kullanılmak üzere temassız NFC kartları da kullanılabiliyor.

Soyadının belirtilmemesini isteyen Petar’a göre:

DG Cash, düzenleyici ve idari engellerle karşılaşıyor, ancak bundan bahsetmemeyi tercih ediyor. Artık hep ileriye bakmayı tercih ediyoruz.

Yedi milyon nüfusu olan bir Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristanda, Bulgar hükümetinin dünyanın en büyük ikinci Bitcoin stoğuna sahip olduğu ortaya çıktığı zaman, kripto evreninde büyük yankı yaratıyor.

Şirket, ATM’yi, kripto para ile ilgilenen daha fazla Bulgar’a erişme fırsatı olarak görüyor. Ancak Petar, Balkan ülkesindeki kripto tüccarlarının ve yatırımcılarının sayısının çoğu insanın beklentilerini aştığını vurguluyor.

 Sofya’da kripto para ile kaç kişinin ilgilendiğine şaşıracaksınız. Her gün görüyoruz, hayatın her kesiminden insanlar, farklı sosyal geçmişlerden, farklı mesleklerden…

Petar’a göre, ortalama müşterilerinin bir üniversite derecesi bulunuyor ve ikiden fazla dil konuşuyor.

DG Cash hızla büyüyor

DG Cash‘in Aralık ayından bu yana işlem hacmi 2,45 milyon avroyu buluyor. Temsilcilerin söylediğine göre, borsa firmasının ikinci Bitcoin ATM cihazını da satın aldığı ama bu cihazın şirketin de faaliyet gösterdiği Malta’ya kurulacağı belirtiliyor. DG Cash’in, ada ülkesinde bir Bitcoin ATM’si işleten ilk şirket olmayacağı bildiriliyor.

Bulgaristan’ın ikinci Bitcoin ATM’sini  yakında görüp görmeyeceği konusunda Petar ihtiyatlı ama iyimser konuşuyor:

Önümüzdeki altı ila on iki ayda olacak gibi gözükmüyor, öngörülebilir gelecekte bilinmiyor, yine de, bu tür şeylerden emin olunamıyor.

 

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin