Bugün Bitcoin whitepaper’ın onuncu yıl dönümü, İyi ki doğdun BTC!
Bugün Bitcoin whitepaper’ın onuncu yıl dönümü, İyi ki doğdun BTC!

Bugün Bitcoin whitepaper’ın onuncu yıl dönümü, İyi ki doğdun BTC!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnanılması güç olsa da bugün Satoshi Nakamoto tarafından yayınlanan “Bitcoin: Bir P2P Elektronik Nakit Sistemi” adlı Bitcoin whitepaper’ın onuncu yıl dönümü.

BTC 10 yaşında!

Bitcoin bugün tam 10 yaşında. Sadece on yıl önce Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto, ilk cryptocurrency tanıtım belgesini “Üçüncü partilere gerek kalmadan, doğrudan iki taraf arasında gerçekleştirilebilecek, kripto kanıtlara dayanan bir elektronik ödeme sistemi” için destek topluyordu.

Bitcoin o zamandan bu yana uzun bir yol kat etti ve  üçüncü partileri ortadan kaldıran ve kripto anıt sunan bir işlem aracı olma hedefine ulaştı.

Onuncu yıl dönümü şans getirsin!

Bitcoin fikri on yıl önce whitepaper yoluyla paylaşılırken, bitcoin ağının ortaya çıkmasıyla birlikte, 3 Ocak 2009 tarihinde, Bitcoin’in ilk genesis bloğu çıkarıldı.

Bitcoin’in kabul edilme süreci her ne kadar yavaş ve sancılı olsa da bu süreçte dikkate değer ilk işlem Papa Johns tarafından teslim edilen iki pizza için 10.000 BTC’lik satın almaydı. Papa Johns o 10.000 BTC’yi elinde tutsaydı iki pizza bugün tam 63 milyon dolar değerinde olurdu.

İyi ki doğdun Kral!

Bitcoin ilk günden bu yana dünya çapında bir fenomene dönüştü ve dünyanın ilk gerçek merkezi olmayan para birimi haline geldi. Çok sayıda taklidi, kopyası ve benzeri, hatta daha iyi çalışan kripto paralar olsa da, Bitcoin her zaman kripto ormanının kralı olmaya devam edecek.

 

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Bitcoin’in öncülerinden Wences Casares’den Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin