Ukrayna kripto para kârlarına yüzde 5 oranında vergi uygulayacak!
Ukrayna kripto para kârlarına yüzde 5 oranında vergi uygulayacak!

Ukrayna’da kripto para kârlarına yüzde 5 oranında vergi uygulanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukrayna’nın yeni hazırladığı yasa tasarısına göre, kripto para kârlarına yüzde 5 oranında vergi uygulanacak!

Kripto paralar Ukrayna’da henüz düzenlenmedi

Ukrayna kripto para vergilerini ele alan yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Bu yeni yasaya göre kripto para alım-satımından veya madenciliğinden kâr elde edenler yüzde 5 oranında vergi ödemek zorunda kalacaklar. Yasa tasarısına göre, kripto-to-kripto işlemleri vergiye dahil edilmeyecek gibi görünüyor.

Kripto paralar Ukrayna’da henüz düzenlenmedi. Bu tasarı kabul edilirse kriptodan kâr elde edenler için bazı düzenlemeler oluşturulacak. Bu düzenlemeler, Ukraynalı vekiller ve temsilciler tarafından yönetiliyor.

Ukrayna kripto para kârlarına yüzde 5 oranında vergi uygulayacak

Bu yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda kripto para alım-satımından veya madenciliğinden kâr elde eden kişiler, elde ettikleri gelir üzerinden yüzde 5 oranında vergi ödemek durumunda kalacaklar. Düzenleyiciler yatırımcılardan kesecekleri verginin miktarını belirlemek için alım sırasında ödenen fiyat ile satım sırasındaki fiyatı, madencilikten elde edilen gelirde ise madencilik için yapılan masrafları karşılaştıracaklar.

Yatırımcılar kripto parayı fiat paraya dönüştürdükleri veya mülk almak için kullandıklarında vergi ödeyecekler. Ayrıca bu verginin üzerine bir de ülkenin doğusundaki savaş yüzünden vatandaşlardan kesilen yüzde 1,5 oranındaki ordu ücreti de uygulanacak. Tasarının 2019’a kadar yürürlüğe konulabileceği söyleniyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin