Bu ülke kripto madenciliğini yasaklamak yerine nükleer enerjiyi gündemine alıyor
Bu ülke kripto madenciliğini yasaklamak yerine nükleer enerjiyi gündemine alıyor

Bu ülke kripto madenciliğini yasaklamak yerine nükleer enerjiyi gündemine alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’in ülkedeki elektrik kesintisi nedeniyle nükleer enerjiye geçmeyi düşündüğü bildiriliyor.

Nükleer güç kurtarıcı olarak görülüyor

Yakın tarihli bir olayda, devlet başkanının dediği kaydedildi:

“Kazakistan’da elektrik sıkıntısının ilk işaretlerini şimdiden hissediyoruz… Bu nedenle geleceğe baktığımızda, bir nükleer santral inşası konusunda doğası gereği popüler olmayan kararlar almak zorunda kalacağız.”

Bu, kripto para madenciliğinin hızlı gelişiminin ardından ülkenin akut enerji sıkıntısı göz önüne alındığında önemli bir gelişmedir. Bununla birlikte, enerji bakanlığı daha önce madencilik veri merkezlerinin ayda 3,6 milyon kWh’ye yakın enerji tükettiğini ve bu da yaklaşık 24 bin orta büyüklükte daireye eşdeğer olduğunu tahmin etmişti.

İlginç bir şekilde, Çin’in madencilik yasağının ardından Kazakistan, ABD’den sonra en büyük ikinci kripto madencilik merkezi oldu. Daha sonra, çok yakında, ortalama aylık hash oranındaki payı %18’in üzerine çıktı.

Raporlara göre, Rusya’nın sektördeki köklü geçmişi nedeniyle ülke yirmi yıla yakın bir süredir nükleer santrallerden kaçındı. Bunun yerine, yerel raporlara göre Kazakistan, bu ayın başlarında Rusya’nın Inter RAO’sundan ticari elektrik ithalatına başladı.

Ancak bu sefer de cumhurbaşkanı, “nükleer santral inşa etme kararının ülke nüfusunun çoğunluğunun görüşü dikkate alınmadan alınmayacağı” konusunda güvence verdi.

ABD nükleer enerjide ön planda

ABD’nin nükleer enerji sektöründe ön saflarda yer alması dikkat çekici. Bir rapora göre, “ABD, dünya çapında nükleer elektrik üretiminin %30’undan fazlasını oluşturan, dünyanın en büyük nükleer enerji üreticisidir.”

Bu nedenle ülkede nükleer enerji tedarikçileri, varlığın kesintisiz madenciliği için Bitcoin madencileri ile ortaklık kurmuştu. Örneğin, Miami merkezli bir nükleer santral olan Florida Power & Light, önceki raporlara göre madencilik kulelerine ev sahipliği yapmak için görüşmelerde bulunuyordu. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kripto madenciliği bağlamında şunları söyledi:

“Nükleer güce sahip olmamız, bunun çok ucuz bir enerji olduğu anlamına geliyor.”

Bu arada, elektrik şebekesi tartışmalarının ortasında, süper bilgi işlem sağlayıcısı Canaan, Kazakistan’a 2.000 Avalon Miner birimi teslim etmeye hazırlanıyor. Şirket, ASIC ile çalışan Bitcoin madencilik makinelerinin “ikinci en büyük üreticisi” olarak biliniyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin