Bitcoin değil antminer
Bu sefer Bitcoin değil antminer çalındı iddiası!

Bu sefer Bitcoin değil antminer çalındı iddiası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para cüzdanlarının hacklenerek çalındığına dair haberlere sıklıkla rastlıyoruz. Bu sefer Bitcoin değil de Bitcoin’i üreten Antminer’ların çalındığı haberini alıyoruz.

Bitmain, Bitcoin madenciliğinde kullanılan Antminer donanımlarını üreten Çin merkezli dev bir firma. Bitmain ayrıca en büyük madencilik havuzunu da yönetiyor. Bitmain tarafından üretilen Antminer S19 Pro modeli yazının kaleme alındığı saatte Alibaba sitesinde 3,650 dolardan satışa sunuluyor. Bu donanımlar sayesinde madencilik yapan girişimciler kazdıkları her blok başına 6.25 BTC ödül kazanabiliyor.

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik donanımı üreticisi Bitmain’de şirket içi ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Bu sefer Bitcoin değil antminer çalındı!

Bitmain, eski yönetici Jihan Wu ile tartışmalı biçimde yollarını ayırdı. Wu şirket gelirlerini manipüle etmek ve zimmete para geçirmek gibi suçlamalarla karşı karşıya. Bu suçlamaların yanında Jihan Wu binlerce antminer donanımlarını çalmakla suçlanıyor. Jihan Wu aleyhindeki suçlamayı yöneten taraf, Bitmain çalışanı Micree Zhan. İddiaya göre Jihan Wu, Bitmain’in Mogolistan’daki bir Bitcoin çiftliğinden 10,000 adet antminer donanımına el koydu ve illegal biçimde bu donanımları başka bir yere kaydırdı. Zhan’a göre 10,000 adet antminer ortadan kayboldu. Bu sefer Bitcoin değil antminer çalındı iddiası!

Bitmain’in Weibo üzerinden paylaştığı bir evrak ile Jihan Wu’dan resmi yollarla 10,000 adet antminer donanımı talep ediliyor.

Jihan Wu, Bitmain yöneticisi olduğu dönemde şirketin varlıklarını illegal biçimde Bitcoin Cash’e yatırarak şirketin ciddi biçimde zarara uğramasına yol açtığı da iddia edilmişti.

Decrypto.co

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin