Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı, endişe etmeye gerek var mı?
Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı, endişe etmeye gerek var mı?

Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı, endişe etmeye gerek var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Uzun Vadeli Yatırımcı (LTH) göstergesi 6 aydan beri ilk kez negaitf bölgeye geçti ancak Lead Insights Analisti Will Clemente’e göre henüz endişelenecek bir şey yok.

Bir Glassnode sinyaline göre, Bitcoin’in boğa piyasası bir düzeltme aşamasına girmiş gibi görünüyor, ilk olarak Uzun Vadeli Yatırımcı Net Pozisyon göstergesi tarafından onaylanan bir sinyal kırmızıya dönüyor.

C:\Users\Newton\Downloads\FD_8KSYXEAseKrR.jfif

Bu, Bitcoin’in geçen haftanın başlarında, ABD ekonomik takvimi verileriyle dolu bir haftanın ardından geri çekilmeden önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları aşmasına rağmen geldi.

“Herşey yolunda”

Pundit’e göre, “6 aydan uzun bir süredir LTH net pozisyon değişikliğine ilişkin ilk baskıları aldık ve boğa piyasası dağılımının başladığını gösteriyoruz.”

Dağıtım aşaması, fiyat, kâr elde etmeyi ifade eden başka bir aralık dönemine girdiğinde, bir boğa işaretlemesinde geçici bir durma anlamına gelir. Bu aşama, ayı piyasasındaki birikim aşamasının tersidir. Yavaşlamaya rağmen, Clemente “boğa piyasasının ana aşamasına girdiğimizi” açıklıyor.

BTC’nin zirveden bu yana sergilediği mevcut dar aralık, uzun vadeli yatırımcıların zayıflıktan satın almayı beklerken güçlü satış yapmaya başladıklarını gösteriyor.

Clement, bunun “doğal bir boğa piyasası davranışı” olduğunu söylüyor ve 2020’de de benzer bir senaryo gerçekleştiğine işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) fonlama oranları düşüyor, LTH’ler hâlâ güçlü duruyor

Bu göze çarpan açıklamaya rağmen, Glassnode içgörülerinden elde edilen veriler, BTC fonlama oranlarının genel olarak sakinleştiğini ve Bitcoin pazarındaki açgözlülüğün birçoğunun şimdilik etkisiz hale getirildiğini gösteriyor.

Genel olarak, Bitcoin 59-60 bin dolarlık bölgede güçlü konsolidasyona devam ediyor ve Ekim ayı trendinin yaklaşık %55’ini elinde tutuyor. Zincir içi aktivite de tüm zamanların en yüksek seviyelerinin altında kaldı ve önceki döngülere göre iyi bir gösterge olan ayı piyasası seviyelerinin marjinal bir şekilde üzerinde kaldı.

Ayrıca, çıkışlar arttıkça borsa aktivitesinde kademeli bir düşüş oldu, bu da daha fazla tüccarın varlığı uzun vadede elinde tutmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Glassnode’un “CheckMate” takma adıyla tanımlayan analistine göre, “Güçlü arz dinamikleri ve nispeten düşük ağ etkinliğinin bu kombinasyonu, önümüzdeki haftalarda Bitcoin için oldukça yapıcı bir görünüme işaret ediyor”.

Şu anda, Bitcoin, haftada yaklaşık %12 kazanç elde ederek 59.258 dolardan işlem görüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin