Haftalık kripto analizi: Bitcoin’in 60K mücadelesi sürerken SHIB yüzde 20 arttı
Haftalık kripto analizi: Bitcoin’in 60K mücadelesi sürerken SHIB yüzde 20 arttı

Bu coin Bitcoin ve Ethereum’u geçerek “en çok konuşulan kripto para” oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk’ın sayısız tweet’i sayesinde, Dogecoin bu günlerde herkesin aklında gibi görünüyor. Bunu kanıtlamak için bir analiz firması, Şubat ayında 2013’te şaka olarak başlayan Dogecoin’in Twitter’da “en çok tartışılan dijital varlık” olarak Bitcoin’i bile geride bıraktığını ortaya çıkardı.

Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum’dan daha çok konuşuluyor

“Bunun kaçınılmaz olduğunu” belirten ICO Analytics, BTC, ETH, ADA ve diğerleri gibi en popüler 20 kripto paradan bahseden bir grafik paylaştı. Doge, Twitter’daki sohbetlerin %10,4’ünü kaydederken, BTC ve ETH sırasıyla %10,1 ve %8,9’u çekti.

Elon Musk, Şubat ayında Doge’un en ateşli destekçilerinden biriydi. 10 Şubat’ta attığı bir tweet, Doge’u o sırada günlük en yüksek değer olan 0,082 dolara gönderen %20’lik bir artışa neden oldu. Söz konusu tweette Musk, oğlu “Küçük X” için Dogecoin satın aldığından bahsetti.

Google Trendler’den alınan veriler, bir örnek dışında “DOGE” ile ilgide herhangi bir artış kaydetmedi. 29 Ocak’ta Dogecoin için dünya çapında arama hacmi Bitcoin’inkini geçti, ancak bundan sonra BTC’ye kıyasla daha az arama yapıldı.

Şaka kripto parası 6 milyar doların üzerinde mevcut bir piyasa değerini ele geçirdi. Son zamanlarda kendini bir çılgınlığın ortasında bulan firma, AMC Entertainment’ın iki katı olan bir rakama ulaştı.

Bununla birlikte, DOGE ağı da geçtiğimiz ay boyunca eleştirilere maruz kaldı. Binance CEO’su ChangPeng Zhao, belirli bir adreste tüm DOGE coinlerinin %27’sinin tutulduğunu, ilk 20 adresin tüm DOGE’ların %50’sinden fazlasını tuttuğunu belirtti. “CZ”, bunun projeyi “bir tür merkezileştirme” yaptığını iddia etti.

Dahası, uzmanlar DOGE’nin ciddi mali kazançlar yerine internet kültürüne uyum sağlamak isteyenler için olduğunu düşünüyor. RMIT Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre durum böyle:

Dogecoin, finansal bir varlıktan ziyade kültürel bir ürün olarak düşünülmelidir. Gerçek şu ki, birkaç kripto para birimi kullanıcısı bunu ciddi bir yatırım olarak veya normal işlemlerde kullanmak için tutuyor. Bunun yerine Dogecoin sahibi olmak, bir kültüre katılmaktır.

Bu haberin yazıldığı sırada DOGE 0,05 dolardan işlem görüyor ve geçen hafta %8 arttı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin