Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!
Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!

Bu Bitcoin balinası tam bir efsane!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Byzantine General (Bizanslı General) isimli tacir, bir Bitcoin balinasının yatırım haritasını çıkardı. 2018 yılının sonuna kadar 9,000 adet Bitcoin toplayan bu balina 22 ay bekledikten sonra 12,000 dolardan elindeki Bitcoin’leri satarak kâra dönüştürdü.

22 ay boyunca Bitcoin, 2 önemli kriz geçirdi. İlk kriz 2018-2019 yılları arasında yaşanan “kripto para kışı” idi. Bu dönemde Bitcoin 3,200 dolara kadar geriledi. Bazı yatırımcılar bu dönemde panik halinde Bitcoin’lerini satarken bu efsane balina beklemeyi tercih etti.

Bu Bitcoin balinası tam bir efsane!

Bitcoin ikinci büyük krizini ise 13 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütünün Korona Salgınını küresel pandemi ilan etmesinin ardından yaşadı. Bitcoin 4,000 doların altına geriledi. Efsane balina bu dönemde de Bitcoin topladı.

Milyon dolarlık soru: Bitcoin yatırımı için geç mi kaldık?

22 ayın ardından Ağustos 2020’de Bitcoin 12 bin doları gördüğünde bu balina elindeki Bitcoin’leri kâra çevirdi. Bu arada Bitcoin’in 12 bin dolar seviyesinde düzeltme yemesinin nedenini anlıyoruz.

12-14 bin dolar arasında balinalar satış emri vermiş durumda. Eğer Bitcoin 14 bin doları kırarsa nerede duracağı belli değil.

Bizanslı General, efsane balinanın alım yaptığı dönemleri aşağıdaki grafikte paylaşıyor.

Bu arada ünlü analist Michael van de Poppe, Bitcoin’in 11,450 dolarlık direnci kaybederse fiyatların 10,000 dolara kadar gerileyebileceğini ileri sürüyor.

Cointelegraph.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin