Dikkat: Bu altcoin yeni bir rallinin eşiğinde olabilir! Teknik analiz
Dikkat: Bu altcoin yeni bir rallinin eşiğinde olabilir! Teknik analiz

Dikkat: Bu altcoin yeni bir rallinin eşiğinde olabilir! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoin AVAX üç aydan fazla süredir hızlı yukarı kanalda (sarı) ralli gözlemledi. Avalanche (AVAX), 21 Kasım tarihinde ATH’sini vurdu. O zamandan beri, boğaların son zamanlarda desteklemek için çevirdiği dört aylık düşüş trend çizgisi direnci işaret etti.

AVAX, uzun vadeli likidite aralığının üzerinde kapandığına göre, bu alanda olası bir dirençle karşılaşmadan önce 95 ile 98 dolar bölgesini test etmeye karar verdi. Burada tutunamazsa altcoin 86-89 bandına gerileyebilir. Yazım sırasında AVAX son 24 saatte %3,7 artışla 94,74 dolardan işlem gördü.

Teknik analiz

AVAX, en yüksek değerinin %64’ünden fazlasını kaybetti. 22 Ocak’ta 14 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Ardından, kayıplarını geri kazanırken altcoin 19 Mart tarihinde boğalar onu kırana kadar trend çizgisi direncini (beyaz) defalarca test etti.

Uzun vadeli desteğinden gelen son boğa rallisi, yalnızca üç hafta içinde %43,8’lik bir yatırım getirisi sağladı. Sonuç olarak, boğalar mevcut trendin sorumluluğunu üstlenirken, 20 EMA (kırmızı) nihayet 50 EMA’nın (camgöbeği) üzerine çıktı.

Daha da ileri gidersek, bir geri çekilmeyle karşılaşmadan önce ani direnç aralığının test edilmesi muhtemel görünüyor. Ayrıca altcoin 20 EMA hâlâ kuzeyi gözetlerken, olası geri çekilmeler POC’si tarafından kısa ömürlü olabilir. Boğaların 95 doların üzerinde bir ralliyi sürdürmek için hacimlerini artırması gerekiyor.

Önemli bir gösterge olan RSI orta çizgiyi geçtiğinden beri düşüşte. Son zamanlarda 62 işaretini kırdıktan sonra yükseliş niyetini ortaya koydu. Bu yörünge olası bir geri dönüşten önce aşırı alım işaretini test etmek için kapı açtı. Ayrıca, altta yatan satın alma baskısı arttıkça OBV bir yükseliş ayrışmasına (beyaz) tanık oldu. Rekor yüksek direncinden olası bir geri dönüş, kısa vadede boğalar için bir aksilik oluşturabilir.

Sonuç

Uzun vadeli direncinin yakın zamanda kırılması ve POC’nin üzerinde bir kapanış ile boğalar avantajlarını doğruladı. Bu nedenle, kısa vadeli bir gerileme ile karşılaşmadan önce 95-98 dolar seviyesinin test edebilir. Teknikler aşırı alım noktasına yaklaştığında, herhangi bir geri çekilme, talep bölgesinin yakınında test alanı bulabilir. Ayrıca yatırımcıların Bitcoin hareketini yakından takip etmesi gerekiyor. Bu okuma, bu teknik faktörleri tamamlamak için genel piyasa yapısını ve dinamiklerini etkileyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin