BTCRelay, Rootstock ve Dogethereum projelerinin incelenmesi
BTCRelay, Rootstock ve Dogethereum projelerinin incelenmesi

Önemli potansiyele sahip kripto paraların incelenmesi: BTCRelay, Rootstock ve Dogethereum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar ve Blockchain’lerin genel ekosistemi desteklemek için birlikte çalışması gerekir. Farklı ekosistemler arasındaki uçurumu kapatmak yıllar boyunca zor oldu. Bu hedefe farklı yollarla ulaşsalar da, üç önemli çözüm bu açıdan göze çarpıyor. BTCRelay, Rootstock ve Dogecoin-Ethereum Bridge (Dogethereum) incelemeye değer projeler.

BTCRelay, Rootstock ve Dogethereum projelerinin incelenmesi

Dogecoin-Ethereum Bridge

Adından da anlaşılacağı gibi, bu projenin amacı, Dogecoin ve ERC20 tokenlerinin merkezden uzak bir şekilde değişimini sağlamak. Bu işlevsellik, bazı ticaret platformlarında zaten bulunsa da, aracıyı denklemden çıkarmak her zaman en uygun yaklaşım olacak. Bütün bunlar, Dogecoin’in dolaşımdaki arzını etkilemeden ve yerelleşmeyi tam potansiyeline götürebilmek için başarıya ulaştı.

Dogecoin-Ethereum Bridge veya Dogethereum bu hedefe, Truebit olarak bilinen bir zincir dışı Scrypt hash doğrulama protokolü aracılığıyla ulaşır. Akıllı sözleşme derleme ve dağıtım için Truffle ve Ethereum Blockchain ile etkileşimde bulunmak için Web3j gibi diğer bazı özelliklerle birleştirildiğinde, bu özel proje çok iyi bir başlangıç ​​olarak görünüyor. Henüz tamamen operasyonel değil, ama kripto para birimlerinin söz konusu olduğu yerlerde kilidin açılması için hala bir potansiyel var.

BTCRelay

Önceki örnekten farklı olarak, BTCRelay Bitcoin ve Ethereum arasındaki boşluğu köprüler. Ethereum’un akıllı sözleşmelerinin Bitcoin işlemlerini kullanarak güvenli bir şekilde doğrulanmasını sağlamak için bir yapı taşı olarak hizmet edecek. Ek olarak, bu proje kullanıcıların Bitcoin üzerinden erişim için ödeme yaparak Ethereum dApp’lerine erişmelerini sağlar.

BTCRelay Bitcoin blok başlıklarını depolayabilen bir Ethereum sözleşmesidir. Bu başlıklar ile proje, tüm bu verileri tam bir düğüm olarak depolamak yerine, Bitcoin Blockchain’in kendi minimal versiyonunu oluşturabilir. Herkes, madenciliğin ağır bir donanımı olmaksızın bu çözümü destekleyen bir Relayer olacağı için, proje hem kripto para birimi ekosistemleri için hem de birçok olumlu değişiklik yapabilir.

Rootstock (RSK Bridge)

Proje bir süre önce duyurulduğundan beri Bitcoin meraklıları, Rootstock hakkında heyecanlandılar. Bu protokolün amacı basit “Bitcoin ve Ethereum arasındaki boşluğu birleştirmek. Bununla birlikte, çift yönlü bir peg çözümü de var ve bu da, desteklenen RS ağ geçidi üzerinden desteklenen ağlarla etkileşimi kolaylaştırır. Bu sistemi tam kapsamlı kullanmadan önce bazı ön koşullar vardır.

Daha spesifik olarak, kullanıcıların Bitcoin cüzdan adresini beyaz listeye eklemeleri ve Federasyon adresini almak için Bridge sözleşmesini çağırmaları gerekir. Bridge’e para gönderildikten sonra -sadece resmi olarak beyaz listeye alındıktan sonra yapılacaklar- kullanıcılar parayı RSK’da alabilirler. BTCRelay’a çok benzeyen bir hedefe ulaşmak için çok adımlı bir yaklaşım, her iki seçenek de bu bakımdan haklı gibi görünüyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin