featured

Kripto para piyasasında bugün: BTC, PEPE ve TON yükselirken Bitcoin ETF token yatırımcı ile buluşuyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin haberleri- Kripto para piyasası bugün itibariyle iyimser bir tablo çiziyor. Önümüzdeki hafta açıklanması planlanan ABD ekonomik verileri öncesinde yatırımcılar temkinli adımlar atıyor. Enflasyon verileri hakkında bilgi veren Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) sonuçlarının açıklanması önümüzdeki haftadan sonra kripto para yatırımcılarının önünü daha iyi görmelerini sağlayacaktır.

Genel kripto para piyasası büyük ölçüde kripto para birimlerindeki önemli kazanımların etkisiyle bir yükseliş yaşadı. Küresel piyasa değeri bir önceki güne kıyasla yüzde 0,74 artarak 1,33 trilyon dolara ulaştı. Son 24 saatteki işlem hacmi ise artarak 46,98 milyar dolara ulaştı. Buna bağlı olarak kripto para piyasası korku ve açgözlülük endeksi düne kıyasla aynı kalarak 73 olarak çizdiği iyimser tabloyu sürdürdü. Bu durum yatırımcılar arasında bir açgözlülük durumuna işaret etti.

Bitcoin yükselirken altcoinler düşüyor…

Kripto para piyasasındaki bu iyimser tablo, dijital varlıkların fiyatlarına da yansıdı. Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 1,32 artış gösterdi. Bu artışla birlikte fiyatı 35.333,13 doları aştı. Bu yazının yazıldığı sırada ise 3,323, 12 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi açısından bakıldığında ise aynı dönemde hacmi yüzde 45,66 artarak 18,51 milyar dolara ulaştı. Kripto paranın piyasa değeri bir önceki güne kıyasla bir puanlık bir artışla 690,25 milyar dolar oldu.

Bitcoin’in yükselişine karşın Ethereum fiyatında hafif bir düşüş yaşandı. İşlem hacmi yüzde 0,28 düşüşle 8,39 milyar dolara geriledi. Bu yazının yazıldığı sırada ise 1,880, 9 dolardan işlem görüyordu. Lider altcoinlerden biri olan XRP bakıldığında XRP fiyatı da yüzde 0,04’lük hafif bir düşüş yaşadı ve 0,6838 dolara indi. Piyasa değeri ise yüzde 0,05 artışla 36,66 milyar dolar oldu. Düşüş yaşayan diğer bir kripto varlık ise BNB oldu. Yüzde 2,47’lik bir düşüşün ardından işlem hacmi de düşen varlık 521,20 milyon dolara geriledi.

Bununla birlikte dün bir yükselişin hâkim olduğu Solana fiyatı yüzde 6,21 artarak 43,55 dolara ulaştı. Özellikle işlem hacmi açısından DOGE ve XRP gibi lider coinleri geride bırakarak yükselişe geçen SOL işlem hacmi de yükseldi.

Meme coinler karışık seyrediyor!

Meme para segmentinde de dijital varlık alanında olduğu gibi karışık bir hareketlenme var. Analistlere göre geçen ayın sonunda düşüş formasyonundan çıkan Dogecoin fiyatı yüzde 0,42 değer kaybederek 0,07396 dolardan işlem gördü ve işlem hacmi 668,37 milyon dolara geriledi. İkinci büyük meme para Shiba Inu fiyatı da piyasa hareketlerine uyarak hafif bir düşüşle 0,000008217 dolara geriledi.

Popüler meme coin PEPE, geçtiğimiz 24 saate yüzde 1 artış yaşadı. Dogecoin ve Shiba Inu fiyatlarındaki düşüşe rağmen pozitif bölgede kalan PEPE artışla birlikte 0,000001169 dolardan işlem gördü ve yatırımcıların meme coine olan ilgisinin arttığını gösterdi. Son 24 saatteki işlem hacmi ise 117,13 milyon dolara geriledi.

Son yedi gün içinde yaklaşık yüzde 30 değer kazanarak dikkat çeken Cronos fiyatı da kasım ayında yatırımcıların radarındaydı ve yazım sırasında fiyatında yüzde 7,16’lık bir artış yaşadı. CRO fiyatı 0,07933 dolara yükselirken işlem hacmi son 24 saat içinde yüzde 141,90 artışla 41,90 milyon dolara çıktı.

Toncoin (TON) ve Trust Wallet Token (TWT) yüzde 10 yükseldi

Toncoin fiyatı yazım sırasında yüzde 10,27’lik bir artışla 2,65 dolardan işlem gördü ve işlem hacmi son 24 saatte yüzde 200,92 arttı. Piyasadaki son yükselişle birlikte Toncoin kasım ayının en çok kazananları arasında yer aldı.

Toncoin’i Trust Wallet Token izledi. Çarşamba günü en yüksek yüzdeyle hareket edenler arasında yer alan varlık yüzde 10’un üzerinde bir artış yaşadı. 1,73 dolardan işlem gören tokenin işlem hacmi  215,72 milyon dolar oldu.

Bitcoin ETF tokeni yatırımcıyla buluşuyor…

Güvenilirliği ile bilinen Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Bitcoin ETF token, bir ERC-20 tokeni olarak biliniyor. BTCETF belirteci ile hayata geçirilen token, ABD piyasalarının heyecanla beklediği spot Bitcoin ETF gelişmelerinden ilham alarak oluşturuldu.

Bitcoin ETF Token, SEC’den gelmesi beklenen ETF onaylarına bağlı bir kripto para birimidir. Haber akışı ile dünyanın dört bir yanından Bitcoin ETF’lerini çevreleyen en son gelişmelerden haberdar olmanızı sağlar.

Bitcoin

İlk Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önce ön satış tekniği ile yatırımcılara sunulan varlığın yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açıldı. Satış öncesi başlangıç fiyatı 0,005 dolar olan dijital varlık, ön satış tekniği ile mümkün olan en düşük fiyattan yatırımcıya sunuluyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin