featured

BTC tahmini: Bitcoin 25 bin dolarda tutunuyor, BTC boğa koşusu başlatmaya hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC boğaları, ağustos ayında 30.000 dolara geri tırmanma girişiminin terk edilmesinin ardından kendilerini 25.000 dolar ile 26.000 dolar arasında hapseden düşüş zincirlerinden kurtulmak için mücadele ediyor. Zayıf piyasa yapısı, Grayscale’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açtığı davayı kazanmasından önce Bitcoin’i fiyat noktasına indirerek 28.000 dolardan kazançları sildi.

BTC fiyatı boğa koşusunun eşiğinde

Bitcoin’in güncel fiyatı, 25.000 dolarlık desteğin üzerinde ancak 26.000 doların altındaki yukarı yönlü sınırıyla, çok beklenen boğa koşusuna yaklaşıyor. Yükseliş trendini sürdürecek momentum eksikliği nedeniyle bu kısa vadeli destekten hemen bir toparlanma olasılığı oldukça düşük.

Bu, boğaların BTC fiyatının daha düşük seviyelerden muhtemelen 24.000 dolar veya 22.000 dolardan likidite toplamasına izin vermek için 25.000 dolarlık desteği bırakarak barış yapmak zorunda kalabileceği anlamına geliyor. Önceki Bitcoin analizinde tartışıldığı gibi boğa piyasası başlamadan önce Bitcoin’in düşüş trendini 15.500 dolara kadar uzatma olasılığı var.

Şimdilik, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması ne yükseliş ne de düşüş görünümü göstermediği için yatay ticaret öncelik kazanıyor. Bu momentum göstergesi, mavi MACD çizgisi kırmızı sinyal çizgisinin üzerine çıktığında yükselişe geçiyor. Yükseliş trendi, ortalama çizgiye (0,00) ve pozitif bölgeye doğru yükseldikçe güçlenir.

Aksine momentum göstergesi ortalama çizgiye ve negatif bölgeye doğru düştükçe tüccarlar BTC’yi kısaltırken güven kazanırlar. Mavi MACD çizgisi de kırmızı sinyal çizgisinin altına dönmelidir.

BTC

Bunu akılda tutarak tüccarlar Bitcoin’in 25.000 dolarlık desteğe verdiği tepkiyi dikkatle izlemelidir; bu da kaybedilirse 24.000 dolar ve 22.000 dolara kadar bir satışı tetikleyebilir. BTC fiyatının 26.000 dolarlık direncin üzerine çıkması hâlinde ise ters bir tepki beklenebilir. Yatırımcılar, 30.000 doların üzerindeki kazançlar için en önde gelen kripto paranın arkasında toplanmak için hevesle bir yükseliş işareti bekliyor.

CryptoQaunt: Bitcoin boğası başladı!

Zincir üstü veri analiz platformu CryptoQuant, yatırımcıların farklı döngüleri tanımlamasına yardımcı olan Bitcoin-Ayı Piyasası Döngüsü Göstergesi adlı yeni bir metrik başlattı. X’teki bir gönderiye göre, Bitcoin aşırı ısınmış boğa, boğa, erken boğa, ayı ve aşırı korku olmak üzere beş aşamadan geçiyor.

“2023’e kadar ayı, erken boğa, boğa ve aşırı ısınmış boğadan ilerledik. Bu göstergeye göre boğa evresinde kalmaya devam ediyoruz.”

Bu araca ek olarak Bitcoin, madenci ödülünün yarılanması olayıyla bağlantılı dört yıllık döngülerden geçmektedir. Bir önceki yarılanma 2020’de gerçekleşti ve 2021’deki boğa koşusunun yolunu açtı, bir sonraki boğa ise nisan ayında gerçekleşecek ve BTC fiyatının 2024/2025 boğa piyasasına girmesi bekleniyor.

Yatırımcılar, özellikle de uzun vadeli yatırımcılar bu döngüleri kullanarak yatırımlarını planlayabilir ve ayı piyasasının dibe yaklaştığı dönemlerde alım, boğa piyasasının zirveye yaklaştığı dönemlerde ise satış yapabilirler.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin