featured

BTC fiyat analizi: Bitcoin bugün neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, 29.800 ila 31.300 dolar arasındaki neredeyse bir aylık işlem aralığının altına düştü. BTC dün kısa bir süreliğine 29.704 dolara kadar geriledi, ancak birkaç saat içinde 30.306 dolara yükseldi. Basın saatine göre BTC tekrar 30.000 dolar seviyesine doğru ilerliyordu ve başka bir düşüş ve likidite olasılığı yüksek görünüyor. Bu hafta makro veri açıklamaları oldukça sakin geçerken Bitcoin piyasasında neler olduğuna bir göz atmaya değer.

Bitcoin bugün neden düştü?

Swissblock Insights, Bitcoin geçen hafta 31.840 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaştığında piyasada tuhaf bir sakinlik gözlemledi. Ancak momentum hızla azaldı ve satış baskısı artarak BTC’nin 30 doların altına düşmesine neden oldu. Analistler dar bollinger bantlarının altını çizerek “Bollinger Bantları çok dar, üst ve alt bantları ayıran sadece yüzde 4,2’lik bir değer farkı var. Bir hareket yaklaşıyor.” dedi.

Ayrıca analistler, mevcut cansız senaryoya hayat vermek için önemli bir katalizöre ihtiyaç olduğunu vurguluyor:

“Volatilitenin sahneye çıkması bekleniyor, ancak kısa vadede kimsenin olmadığı bir yerdeyiz; likidite düşük, açık faiz hâlâ yatay ve kısa pozisyonlar hiçbir yerde görünmüyor. Gittiğimiz yönde bir komut yok ve sadece önemli bir katalizör içinde bulunduğumuz bu sıkıcı senaryoda işleri renklendirebilir.”

Analistlere göre, 29.650 dolar destek seviyesinin kırılması uzun bir kurulumu geçersiz kılacaktır. Öte yandan, 31.500 dolarlık bir yükseliş momentumu yeniden canlandırabilir ve fiyatı 33.000 dolara çıkarabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için spot talebin güçlü bir şekilde yeniden canlanması ve uzun vadeli yatırımların piyasaya girmesi gerekiyor, aksi takdirde momentum azalmaya devam edecek.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Glassnode, Bitcoin piyasasının mevcut durumunu daha da aydınlatıyor. Yılın geçici en yüksek seviyesine rağmen, piyasayı “son derece sessiz” olarak tanımlıyorlar ve Bollinger Bantlarına da işaret ediyorlar. NewsBTC’nin dün bildirdiği üzere volatilitedeki bu sıkışma ocak ayı başında gözlemlenen sakinliği anımsatan bir piyasaya işaret ediyor.

Ayrıca Glassnode’un analizi Bitcoin’e yavaş ama istikrarlı bir sermaye girişi olduğunu ortaya koyuyor. Gerçekleşen Sermaye Değeri şu anda 396 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Metrik, 380 milyar dolarla düşük bir döngüye ulaştıktan sonra 2023 yılı boyunca piyasaya yavaş ama istikrarlı bir sermaye akışının girdiğini gösteriyor.

Bitcoin

Glasnode ayrıca yatırımcıların ellerindeki arzı elden çıkarmak istemediklerini, bunun da 2016 ve 2019-20 dönemlerinde görülenlere benzer dalgalı piyasa koşullarına yol açtığını vurguluyor. Toplam gerçekleşen kâr ve zarar tarihsel eğilime benziyor.

Analiz aynı zamanda Bitcoin sahipleri arasındaki kâr kilitleme davranışını da vurguluyor. Kem kısa vadeli (yüzde 88) hem de uzun vadeli sahiplerin bakiyelerinin çoğunluğu (yüzde 73) kârda tutuluyor. Bununla birlikte kısa vadeli sahipler piyasada aktif olan birincil kuruluşlardır.

Günlük borsa girişlerindeki toplam 39.600 BTC’nin yüzde 78’i STH kohortu ile ilişkilidir. Bu da kısa vadeli sahiplerin, satış baskısı hafiflemeden ve boğalar tekrar üstünlüğü ele geçirmeden önce şimdilik karlarını azaltmak zorunda kalabilecekleri anlamına geliyor.

Bir opsiyon uzmanı olan GreekLive, Bitcoin piyasasının hâlâ likidite kaybettiğini ve bunun da onu ani yükselişlere ve V şeklindeki toparlanmalara karşı oldukça hassas hâle getirdiğini açıklıyor:

Kripto para birimleri bugün V şeklinde bir piyasa ile karşılaştı. BTC 29.700 doların altına ve ETH 1.875 doların altına düştü, ardından Asya işlem saatlerinde V şeklinde toparlanarak yuvarlak puan sayısını geri kazandı. Ancak opsiyon piyasası buna neredeyse hiç tepki vermedi.

Analiz, satıcılara statik korumaya odaklanmalarını ve opsiyonları vade sonuna kadar tutmak için risk kontrol planlarına sahip olmalarını tavsiye ediyor. Alıcılar için ise zamanında kâr elde etmek ve opsiyonları korumak için vadeli işlemleri kullanmak önerilen risk yönetimi stratejileridir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin