Önümüzdeki hafta, Bitcoin ve altcoin’ler için kritik hafta! İşte detaylar...
Önümüzdeki hafta, Bitcoin ve altcoin’ler için kritik hafta! İşte detaylar...

BTC, ETH, XRP Fiyat Tahmini: Ayılar yine geri döndü, endişeye gerek var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

23 Mayıs, tüm kripto paraların fiyatlarının düşmesiyle birlikte kripto para birimi piyasasına genel bir damping ile başladı. Genelde olduğu gibi, BTC oranı azaldığında, altcoin daha da azalır. Bugünün örneği, kuralın istisnası değildir. İlk 10 tokenden en büyük kaybeden Cardano; oranı neredeyse %9 düştü.

Ancak, genel pazar düzeltmesine karşı olumlu haberler de var. Mayıs, Bitcoin vadeli işlemleri için en başarılı ay oldu. 13 Mayıs’ta Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) 33.677 sözleşmenin rekor ticaret hacmi (BTC’de 1.3 milyar dolar) kaydedildi .

CME Group'un Bitcoin vadeli istatistikleri

CME Group’un Bitcoin vadeli istatistikleri

Dahası, dün kripto topluluğu Bitcoin Pizza Day’i 9. kez kutladı. 2010 yılında programcı Laszlo Hanyecz iki pizza için 10.000 BTC ödedi. Teknik analiz açısından ise pazardaki durum şu şekilde gözüküyor.

BTC/USD

BTC tahmini birkaç gün önce beklenen 7.575 dolara kadar geri çekiliyor. Bununla birlikte, pazarın sallanmasının temel bir nedeni yok. Öyle görünüyor ki, trader’lar karlarını alıyor.

BTC / USD grafiği

TradingView BTC/USD grafiği

Saatlik grafikte, tekliflerin 20 Mayıs’tan itibaren azalan kanalda yer aldığı görülüyor. Şu anda, önde gelen kripto 7.500 dolar destek seviyesi ile 8.000 dolar direnç seviyesinde işlem görüyor. İşlem hacmi durgun seyrederken, birkaç gün içinde 7.500 dolara bir düşüş bekleyebiliriz. Umarız, BTC 7.500 doların altına düşmez, çünkü RSI göstergesi aşırı satım bölgesine yakındır.

BTC fiyatı yazım sırasında 7.599 dolardan işlem görüyor.

ETH/USD

Olumlu haber geçmişi bile Ethereum’un düşmesini engelleyemedi. Yazım sırasında, ABD doları karşısında oranı %7’den daha fazla azaldı.

Tradingh tarafından ETH / USD grafiği

TradingView ETH/USD grafiği

Saatlik grafikte önde gelen altcoin, 230 dolarlık değerin neredeyse altına düştü . Birkaç gün içinde bu noktadan yeşil bölgeye (250-265 dolar) geri dönüş beklenebilir. Düzeltmenin sonu, aşırı satım alanının sınırında bulunan RSI göstergesi ile de desteklenir.

ETH’nin fiyatı yazım sırasında 236,81 dolardan işlem görüyor.

XRP/USD

İlk 3 token içinde, Ripple en fazla düşüyor: oranı gecede %7,5 azaldı. Ancak, göreceli olarak yüksek işlem hacmi nedeniyle kripto para teslim olmayacak.

XRP / USD grafiği

TradingView XRP/USD grafiği

1 saatlik grafikte Ripple, Ethereum’a benziyor ve neredeyse 0,36 dolar destek seviyesine ulaştı. Bu, RSI göstergesi ve Fibonacci Retracement tarafından onaylanıyor. Bu bağlamda, kısa bir süre içinde 0,3979 dolar (% 78,6) seviyesine geri dönüş beklenebilir.

XRP’nin fiyatı, yazım sırasında 0,3671 dolardan işlem görüyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin