featured

Bitcoin grafiğinde yükseliş formasyonu: BTC fiyatının 75.000 dolara yükselmesi bekleniyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki son rallide Bitcoin fiyatı yükselişe geçti. BTC, Aralık 2021’den bu yana ilk kez 52.371 dolar seviyesini geçerek önemli bir yükseliş gerçekleştirdi. Son 24 saatte yüzde 6’ya yakın bir artış gösteren varlık, son bir haftada yüzde 16 arttı. Bu yazının yazıldığı sırada 51.960 dolardan işlem gören BTC, bazı piyasa analistlerine göre 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak. Özellikle mart aynı işaret eden analistler yüzde 40’lik bir yükseliş öngörüyor. Ayrıca Bitcoin fiyatındaki yükseliş ETF’lere olan ilgiyi de tetikledi ve Bitcoin yatırım araçlarına tek günlük girişler 600 milyon doları aştı.

Bununla birlikte Build Asset Management’ten Matt Dines, Bitcoin (BTC) fiyat grafiğinde devam edecek büyük bir rallinin işaretlerini tespit ettiğini açıkladı. Baş yatırım sorumlusu, BTC grafiğinde fincan ve sap olarak adlandırılan iki yükseliş formasyonunu tespit etti. Buna göre BTC fiyatı yaklaşan rallinin sinyalleri ile 75.000 dolara ulaşabilecek bir hareketin içinde.

BTC için fincan ve sap formasyonu ne anlama geliyor?

Fincan kulp formasyonu, varlığın küçük düşüş hareketlerinden sonra yeniden başlangıç noktasına dönmesini anlatır. Bitcoin’deki bu formasyonun fincan kısmı, varlığın fiyatının 48.000 doların altına düştüğü dönemi ifade ediyor. BTC için bu dönem, en uzun düşüş dönemlerinden biri olan Mart 2022’de oluşmaya başladı ve grafiğin en düşük noktasına yaklaşık 17.600 dolar.  Bu seviye Bitcoin için güçlü bir destek seviyesine işaret etti.

Bununla birlikte formasyonun sol tarafında oluşan yuvarlak bir dip, fiyatın düştükten sonra konsolide olduğunu gösterir. Bu hareketin ardından varlığın fiyatı yeniden yükselmeye başladı ve stabil bir toparlanma gösterdi. Bu önceki düşüş trendinin yükselişe geçtiği anlamına geliyor. Baş yatırım sorumlusu Dines bu formasyonu şöyle açıklıyor:

“Tabak veya ‘fincan’, fiyat test direnç seviyelerine yükselmeye başlamadan önce bir konsolidasyon dönemini, düşüş eğiliminde bir duraklamayı ifade eder.”

Bu açıklamaya göre ilk toparlanma BTC ocak ayının başında formasyonundaki fincan kısmını tamamladı. Ocak ayının sonunda görülen 38.600 dolarlık seviye geri çekilmenin dibini işaret etti. Modelin ikinci adımı olan kulp ise toparlanmanın ardından gelen hareketler esnasında oluştu. Yükselişten sonra yaşanan küçük bir düşüş ya da geri çekilme Dines’e göre formasyonun oluşmasını tamamladı. Ayrıca grafik modelinin kulp kısmı, hafif bir aşağı yönlü bir hareketle tanımlanır ve bir kırılmadan önceki son konsolidasyon olarak kabul edilir. Şubat ayında Bitcoin fiyatında görülen 48.000 doların üzerindeki kırılma ile fincan ve kulp modelini doğruladı.

Bitcoin fiyat tahminleri yükseliyor mu?

Baş yatırımcı Dines bu modelin yorumlanması ile ilgili bazı ipuçları da veriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor. “Birçok tüccar fiyat hedeflerini belirlemek için çanağın yüksekliğini (çanağın en altından direnç çizgisinin en üstüne kadar) kullanacaktır. Sadece bu yüksekliği sapın altına ekleyin… bu, fiyat hedeflerini belirlemek için atılımda giren uzunları nerede göreceğimiz konusunda iyi bir tahmindir.”

Grafiğe göre Bitcoin’in fiyatının grafiğin oluşturduğu en düşük noktadan mevcut seviyeye kadar olan artışını gösterir. Bu yükseliş hareketi yukarıda özellikle bahsettiğimiz kulpun oluşumundan sonra 75.000 dolar seviyesine yakın bir aralığı işaret ediyor.

BTC 1 haftalık fiyat grafiği

Ek olarak Dines, BTC fiyatı üzerinde yatırımcının kolektif hareketlerinin de etkili olacağını dile getirdi. Burada uzun vadeli işlemlerin birçoğu 75 bin dolardan geri çekilmeyle şekillenecek ve yeterli sayıda katılımcı bu ticareti yaparsa bu baskın fiyat hareketini belirleyecektir diye devam etti.

Bitcoin teknik grafikleri yükseliş işareti verirken piyasaya yeni çıkan coinler de ilgi odağı oluyor. Bunlardan biri olan Bitcoin Minetrix tokeni BTC fiyatı ile birlikte yükselişe geçebilecek bir dijital varlık olarak ele alınıyor. Geleneksel madencilik anlayışını değiştiren bu token, birçok yenilikçi avantaja sahip.

Bitcoin madenciliğinde devrim yaratacak bir proje: Bitcoin Minetrix

Geleneksel madenciliğe alternatif olarak geliştirilen Bitcoin Minetrix tokeni, merkezileşmiş sorunlara yönelik çözümler üretir. İlk olarak ETH ağı üzerinden güvenli bir kullanım sunar ve üçüncü taraf madencilik risklerine ve dolandırıcılığa karşı kullanıcıyı korur. Bulut madencilik anlayışı ile minimum seviyede teknik bilgi gerektirerek sıradan insanların madencilik üzerinden kazanç elde etmesinin önünü açar. Oldukça kolay ve pratik bir çalışma anlayışı olan Minetrix tokeni, basit yükseltmeler ile her daim güncelliğini korur. Ek olarak Bitcoin Minetrix projesi çevre dostu bir yaklaşıma sahiptir. Ağır donanımlara ihtiyaç duymadığı için ısı ve ses gibi sorunları ortadan kaldırır ve tasarruflu bir nitelik kazanır.

Bitcoin Minetrix’e ait son gelişmeler

Ön satış aşamasında olan ve yeni çıkan tokenler arasında listelenecek olan BTCMTX tokeni, güncel verilere göre 10.8 milyon dolar toplayarak yeni bir rekora imza attı. Bu gelişmeyle büyümeyi sürdüren tokenin güncel fiyatı 0.0134 dolar oldu. Kripto para borsalarında listelenmeden önce alınabilecek olan token,  ETH ve USDT ödenerek cüzdana eklenebilir.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

newsbtc

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin