featured

Kripto para piyasası yükseliyor: BTC 50 bin dolarda, altcoinler yeni bir ralliye hazır!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası son birkaç haftadır yükseliş eğilimini korurken lider dijital varlık Bitcoin (BTC) önemli bir yükselişle yeniden 50 bin doları test etti. Yılın başından bu yana EFT gelişmeleri eşliğinde inişler çıkışlar yaşayan lider dijital varlık BTC, kripto para piyasasında boğa hareketini ateşledi ve altcoinler de yükselişe geçerek önemli kazanımlar elde etti.  XRP, ADA ve SOL gibi lider altcoinler piyasayla birlikte yükseliyor.

Bitcoin (BTC) yeni bir döneme mi giriyor?

Lider dijital varlık Bitcoin (BTC) 12 Şubat’taki yükselişin ardından 50 bin dolar seviyesine ulaştıktan sonra 49 bin dolar seviyesinde tutundu. 13 Şubat Salı günün erken işlem saatlerinde yeniden 50 bin dolar seviyesinde test eden BTC, son 24 saat içinde yüzde 4 yükseldi ve aynı zamanda işlem hacmi yüzde 77 artarak yatırımcı ilgisinin arttığını gösterdi.

BTC
1 günlük BTC fiyat grafiği

Yüzde 17’lik bir yükseliş, bazı analistlere göre dijital varlık için yeni bir dönemin başlangıcını ifade ediyor. Çünkü daha önceki BTC boğa koşularının aksine son bir haftadır yaşanan bu mevcut fiyat artışı dijital varlığın Google arama hacminde en düşük olduğu döneme denk geldi.

Altcoinler yeni bir ralliye başlıyor! XRP, SOL, ETH yükseliyor

Kripto para piyasasındaki yükselişle birlikte ikinci büyük dijital varlık Ethereum, son 24 saate yüzde 6 yükselişle 2.500 dolarlık direnç noktasının üzerinde yeni bir yükseliş hareket başlattı. BTC’den iyi performans gösteren ETH, son bir haftada yüzde 14,83’lük bir artışla 2,648’den işlem görüyor. 2.660 dolar seviyesinin üzerine çıkış bir sonraki direnç noktasının 2.720 dolar olması ve bunun üzerinde bir artışla lider altcoinin 2.800 dolarlık direnci test etmesini sağlayabilir. Aynı zamanda varlığın işlem hacminde son 24 saatte yüzde 178’lik bir artış, yatırımcı ilgisinin giderek arttığını gösteriyor.

ETH bir günlük fiyat grafiği

Son 24 saat içinde etkileyici yükseliş sergileyen diğer bir altcoin SOL oluyor. Solana fiyatı günün erken işlem saatlerinde kritik 110 dolarlık direnç seviyesini kırarak yüzde 8’lik bir artış gösterdi. İşlem hacmi de yüzde 85 yükselen varlık bir aylık en yüksek seviyeye ulaşarak 113, 97 dolar arasında bir dalgalanma yaşıyor ve bu hareketle yüzde 23,6 Fib geri çekilme seviyesinin üzerinde kazancını koruyor. Solana şu anda 110 doların ve 100 basit hareketli ortalamanın üzerinde işlem görüyor ve 113,80 dolar seviyesinde hareket ediyor. Bununla birlikte SOL 115 dolarlık direncin üzerine çıkamazsa yeniden aşağı yönlü bir hareket görebilir. Buradaki önemli destek seviyesi 112,20 dolar noktasına yakın.

BTC’nin yükselişi ile birlikte XRP fiyatı da yükselişe geçti. Son 24 saate yüzde 2’nin üzerinde bir artışla 0,5289 dolardan işlem gören varlık, psikolojik direnç noktası 0,50 doları aştı. XRP 26 günlük EMA’nın üzerinde toparlanma gösterebilirse yeniden yukarı yönlü bir hareket başlatabilir. Bu seviyeden bir toparlanma ayrıca 0,56 dolar seviyesine doğru bir hareketin önünü açacaktır.

Son olarak ADA fiyatı son 24 saatte yüzde 4’lük bir artış gösterdi. Bazı analistlere göre güçlü atılımlar gerçekleştirebilecek bir altcoin olan ADA, 0,5573 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ayrıca işlem hacmi yüzde 26 arttı.

Meme coinler yükseliyor: PEPE ve DOGE’un şaşırtıcı artışı!

Kripto para piyasasındaki yükselişle birlikte lider meme coin DOGE, SHIB ve PEPE fiyatında artış görüldü. DOGE fiyatı bir duraklama döneminden sonra son 24 saatte yüzde 5,40 artarak 0.08239 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte PEPE coin dikkat çekici bir seviyede değer kazandı ve basın saatine göre yüzde 11’in üzerinde artış gösterdi. Haftalık bazda yüzde 25’lik bir artışla değer kazanmaya değer eden varlığın işlem hacmi yüzde 73 arttı.

Bununla birlikte popüler oyun tokeni Beam (BEAM) kriptosu salı günü yüzde 13’ün üzerinde bir artış gösterdi. Beam fiyatı, raporlama sırasında yüzde 13,12 artışla 0,02961 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasasındaki bu yükselişle birlikte yeni çıkan meme coinler de ilgi odağı oluyor. Bunlardan biri olan Sponge V2 projesi, geçen yıl listelenen Spnge V1 lansmanının devamı olarak piyasada yerini alıyor. 

Eğlence temalı yeni meme coin: Sponge V2

Eğlence temalı meme coinlerden biri olan Sponge V2,  oyna kazan teması ile meme severlerin ilgi odağı oluyor. Henüz ön satış aşamasında olan Sponge V2, V1 projesini kaçıran yatırımcı için yeni fırsatlar sunuyor. Özellikle yüksek yüzde 280’lik AYP oranı ile ilgi gören varlığın Sponge’ın gösterdiği başarıyı yenilerek yükselmesi beklenen coinler arasında yer alıyor. Bu nedenle kârlı bir yatırım tercihi olarak değerlendirilen meme coin aynı zamanda hem ücretli hem de ücretsiz oyun seçenekleri ile farklı alternatifler sunuyor.

Bunun yanında Sponge V2 sıradan token alımlarından farklı bir sürece sahip oluyor. V2 tokenini almak için eşdeğer miktarda Songe V1 tokeni almak ve resmi web sitesinden stake to bringe yöntemiyle alınan tokenleri stake etmek gerekir. Bu işlem için MetaMask, Wallet Connect ve Best wallet kripto cüzdanı da kullanılabilir. Ödeme aracı olarak ise ETH ve USDT ile Sponge V2 tokeni alınabilir ve istendiğinde kart ile alım yapılabilir. Tokenin mevcut güncel fiyatı ise 0.000960 dolardır ve bu proje için köprülenen toplam token miktarı 9,190,815.75 dolardır.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

coingape

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *