BRICS devlet kalkınma bankaları Blockchain teknolojisini araştırıyor
BRICS devlet kalkınma bankaları Blockchain teknolojisini araştırıyor

BRICS devlet kalkınma bankaları Blockchain teknolojisini araştırıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika, dağıtılmış defter teknolojisinin dijital çağda kendilerine yardımcı olup olmadığını anlamak istiyor. Bu amaç için BRICS devlet kalkınma bankaları Blockchain teknolojisini araştırıyor.

BRICS, en büyük gelişmekte olan ekonomilerden biridir. Oluşum, kripto paraların ardındaki Blockchain teknolojisini araştırma niyetini ortaya koydu, Gelişme, Perşembe günü Johannesburg’daki 10. yıllık toplantıdan sonra ortaya çıktı. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın devlet kalkınma bankaları, dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) yeni dijital çağda, 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan dyeni dijital çağda kendilerine ne şekilde ve nasıl yardım edebileceğini görmeyi amaçlayan bir mutabakat anlaşması imzaladı.

DLT olarak geliştirilen Blockchain, kripto dünyasının dışındaki çeşitli sektörlerdeki uygulamalarını genişletiyor. Bir DLT olarak inşa edilen bu sistem, daha hızlı işlem yapma, otomatik olarak oluşturulmuş akıllı sözleşmelerle anlaşma yapmak için zaman ayırma ve tüm etkinlikleri izledikçe şeffaflık sağlama yeteneklerine sahiptir.

Rus Vnesheconombank (VEB) açıklıyor

Vnesheconombank, BRICS ülkelerinin kalkınma bankalarıyla birlikte, finansal işbirliği, ulusal para birimlerinde kredi finansmanı ve yeniliklerin uygulanması dahil olmak üzere bir dizi kilit alanda çalışıyor.

Vnesheconombank’ın yönetim kurulu üyesi ve birinci başkan yardımcısı olan Mikhail Poluboyarinov’un açıklamasına göre mevcut anlaşma BRICS ülkelerinin kalkınma bankalarının altyapı finansmanı ve banka ürünleri optimizasyonunda yenilikçi teknolojilerin uygulamalarını incelemelerine olanak tanıyor.

BRICS çalışmasının bağlayıcı bir tarafı bulunmuyor

Çalışmada VEB ile birlikte, Brezilya’nın Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Sosyal (BNDES), Hindistan İhracat-İthalat Bankası (Exim Bank), Çin Kalkınma Bankası (CDB) ve Güney Afrika Limited Kalkınma Bankası (DBSA) projenin bir parçası olarak yer alıyor. Çalışmanın bağlayıcılığı bulunmuyor. Proje sadece beş ülkenin Blockchain teknolojisini inceleme amacını temsil ediyor.

Her ülke, kripto patraya yönelik farklı yaklaşımlar içinde olduğu için araştırmaya nasıl katılacağına kendi karar verecek. Çin, geçtiğimiz yıl dijital para ticareti konusunda tam bir yasaklama kararı alırken, Hindistan Merkez Bankası son zamanlarda ticari bankaların kripto para ile işlem yapmasını yasakladı. Öte yandan, Rusya, kripto şirketleri için yasal çerçeve oluşturacak sanal bir para birimi yasası üzerinde çalışıyor.

crypto-news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir