Kripto vergi yazılımı Libra, B Serisi finansmanında 15 milyon dolar topladı
Kripto vergi yazılımı Libra, B Serisi finansmanında 15 milyon dolar topladı

Blockchain’in hesap verebilirliği her şeyi değiştirebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sorumluluk, herhangi bir sosyal yapının önemli bir parçasıdır. Yalanlar, engeller ve sansür, sorumluluk yükümlülüğünü ortadan kaldırır. Blockchain’in hesap verebilirliği, Blockchain teknolojisinin insanlara sunduğu en önemli özelliklerden biri.

Çin, canlı bir ekonomi ve dünyanın bir sonraki süper gücü olabilecek bir ülke. Çin bugün, kamuoyunda tartışılmasına izin verilmeyen sayısız skandalla uğraşıyor. Hükümetin, sosyal konuları ele alma konusundaki motivasyonu tam olarak bilinmemekle birlikte, marjinalleşen bazı durumlar da var.

Kişisel amaçlar için yetkiden yararlanmanın herhangi bir geçerli mazereti olamaz. Her ne kadar şeffaflık sağlanmaya çalışsa da bu tür ihlallerin olduğu görülüyor. Böyle bir olay yıllar önce Peking Üniversitesi’nde yaşandı. Baskı ve olası suçlar ile suçlanan profesör, adalet önüne çıkarılmadı. Peking Üniversitesi öğrencileri kayıtların halka açılmasına yönelik bir kampanya başlattığında ise sansürler devreye girdi.

Blockchain’in hesap verebilirliği, daha fazla sır anlamına geliyor

Pekin Üniversitesi’ndeki dilekçeyi yazan öğrenciler Çin hükümetinin sansür aracığıyla susturuldu. Öğrenciler çaresizliği kabul etmek yerine, bilgilerini Ethereum Blockchainin’de kodlamaya karar verdiler.

Başlangıçta rastgele veri kaydedilmesi, Ethereum’un asıl hedefi değildi ancak az miktarda eterle, hemen hemen her mesaj, en güçlü hükümetlerin bile ulaşamayacağı bir Blockchain üzerinde silinmez bir işaret oluşturabiliyor. Peking Üniversitesi’ndeki adalet dilekçesi, artık sonsuza dek yaşayacak.

Blockchain’in hesap verebilirliği, mevcut durumu çok iyi yerlere taşıyor. Haber kuruluşları, devlet kurumları ve şirketler çoğu zaman ezilebilir bir otorite konumunda oldukları için Blockchain, bağımsız bir kaydın halka açık hale getirilmesine izin veriyor.

Dürüstlük problemi

Hangi ülkeye bakarsak bakalım yolsuzlukla ilgili sorunlar var. İnsanlar her zaman dürüst değillerdir ve güçlü insanlar kendi konumlarını başkaları pahasına kazanmak için kullanabilirler. Bu sosyal sorun, Blockchain’in hesap verebilirliği sayesinde engellenebiliyor.

Blockchain’in hesap verebilirliği, haber ve hükümet gözetiminde yeni bir dönem anlamına geliyor. Blockhain hesap verme sorumluluğu, herkesin gerçekte neler olduğuna dair kayıtlara erişmesine izin veriyor. Blockchain hesap verebilirliği, özellikle de seslerini duyuramayan insanlar için bir umut kaynağı ve bu durum her şeyi değiştirebilir.

cryptodisrupt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin